Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

14 Okt '04 -Koninklijke Schuttevaer verbolgen over brugbedieningsbericht Zuid-Holland

ROTTERDAM 14/10 - De Koninklijke Schuttevaer reageert verbolgen op het persbericht van de Provincie Zuid-Holland over eventuele wijziging van de brugbediening op de landelijkse stakingsdag. Op de eigen website noemt de nautisch-technische belangenorganisatie het 'vreemd dat een dergelijk persbericht al op de website verschijnt voordat sprake is van een calamiteit en zonder dat hier een scheepvaartbericht aan ten grondslag ligt'.

Het omstreden persbericht meldt: 'De provincie Zuid-Holland heeft de brugwachters opdracht gegeven donderdag de brugbediening aan te passen. De brugwachters is gevraagd, tijdens de landelijke stakingsdag van het openbaar vervoer schepen te verzamelen en in één keer te laten passeren. Op deze manier wil Zuid-Holland de overlast voor het wegverkeer tot een minimum beperken.'
Het bericht werd overgenomen door Weekblad Schuttevaer en verscheen ook in VAART!Webnieuws. Koninklijke Schuttevaer noemt het 'een maatregel waar wij erg van geschrokken zijn'.
Achteraf blijkt het mee te vallen: 'De beheerder heeft ons verzekerd de vaarwegen in zijn gebied van gelijk belang te vinden als de wegen. Het persbericht was alleen bedoeld voor als het verkeer bijvoorbeeld heel Delft klem zou zetten. Er zou gewoon worden bediend aldus de beheerder alleen als het echt te gek zou worden met het verkeer dan zou overgegaan worden tot het bedienen voor meerdere schepen tegelijk.' Schuttevaer heeft voor dat laatste wel begrip, maar blijft het bericht vreemd vinden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel