Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

16 11 04Rabobank hotspot en kennispunt tijdens Rotterdam Maritime

Rotterdam Maritime, stand 350
De stand van de Rabobank is tijdens de beursweek een hotspot in de letterlijke betekenis. Niet alleen een geliefd ontmoetingspunt, maar ook een plek voor snel internetverkeer.

Welkom op de Rabobank-stand. Foto (c) VAART!


De mobiliteit van mensen en goederen is de smeerolie van de hedendaagse samenleving. Binnenvaartondernemers zijn binnen die setting de motor op de waterweg. Zonder hen geen vervoer. Door innovatie en schaalvergroting, just-in-time levering en milieuvriendelijkheid is de binnenvaart meer dan veelzijdig. Snel, goedkoop, en veilig. De binnenvaart ligt goed op koers en groeit meer en meer uit tot de verversmodaliteit van de toekomst. De groeiscenario's voor het goederenvervoer tonen de komende jaren een toename van tien tot vijftien procent per jaar. De Rabobank voelt zich in deze sector meer dan thuis.

Decennia lang immers is de Rabobank een belangrijk baken waarop gevaren kan worden. Ontwikkelingen en trends in de markt worden op de voet gevolgd. Adviezen worden steeds opnieuw afgestemd op de actuele situatie. De Rabobank ontwikkelt mee en investeert graag in nieuwe ideeën. Zeker als het gaat om de allernieuwste ontwikkelingen - Nederland draadloos - vaart de Rabobank voorop.
Op dé business-to-business vakbeurs voor de Rijn- en binnenvaart, shortsea en beroepsvisserij kan de schipper zelf het gemak ervaren van draadloos internet. Tijdens de beursdagen van 16 tot 20 november zal de Rabobankstand in Rotterdam Ahoy een hotspot zijn. Draadloos surfen over het internet. Met de snelheid van ADSL actuele marktinformatie downloaden of elektronische kaarten binnenhalen. Grenzen vervagen meer en meer. Weinig lijkt onmogelijk. Het draadloos internetten via Wi-Fi (Wireless Fidelity) is bezig aan een wereldwijde opmars en de Rabobank loopt in deze ontwikkeling volop mee. .

Kennis delen
Standnummer 350 is tijdens de beursdagen om meerdere redenen een hotspot. Het bankthema van de beurs is Ontmoeten. Contacten leggen, ervaringen uitwisselen, nieuwe mensen spreken. Netwerken dus. Waar kun je dat alles beter doen dan aan de bar? In de stand van de Rabobank kan dat. Elkaar tegenkomen wordt bij de Rabobank dus ontmoeten. Dat is meer dan een nuanceverschil.

Tijdens de beurs organiseert de Rabobank ook een tweetal workshops. Dirk van der Meulen (vaart.nl) en Jan Kruisinga (Het Kantoor) spreken over zaken als kostprijsbesef, kostprijsberekening en rendementsverbetering. Alles afgezet tegen de stelling dat kostprijsbesef het rendement van de individuele scheepvaartonderneming kan verbeteren.  De workshops worden gehouden op woensdag 17 en vrijdag 19 november in het zalencomplex van Rotterdam Ahoy.

Daarnaast belegt de bank op 18 november een seminar rondom het thema Veiligheid op het water: een kwestie van elkaar (beter) informeren. Aan de orde komen vragen als: 'Worden gemeenten langs de vaarwegen geconfronteerd met te hoge risico's' en 'Wat zijn de consequenties van nieuw beleid voor de vervoerders?' Diverse sprekers geven acte de présence. Zo spreekt Koen van Dijk (beleidsadviseur milieu en veiligheid CBRB) over 'Binnenvaart op een veilige koers?' en spreekt Cees Moons (directeur externe veiligheid ministerie van VROM) over het onderwerp 'Veiligheid op het water vraagt inzet van nieuwe technieken.'

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel