Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

08 Mei '07 -Syntra schoolt volwassenen om tot matroos binnenvaart

SINT NIKLAAS 8/5 persbericht Syntra - Het Vlaams opleidingsinstituut Syntra start met een opleiding tot matroos in de binnenvaart. Deze opleiding moet helpen het tekort aan werknemers in de sector weg te werken. De opleiding tot matroos in de binnenvaart is gericht op werkende volwassenen die zich willen omscholen. Voor werkzoekenden is reeds een opleiding voorhanden via de VDAB.

Zie ook:

De opleiding moet de instroom in de sector van de binnenvaart bevorderen, zowel voor de functies aan dek als in de machinekamer. 'Aan beide bestaat een grote behoefte, die een gevolg is van de trafiekgroei, de nieuwe investeringen, de schaalvergroting en de technologische evolutie', aldus Jacques Kerkhof, binnenvaartconsulent bij het Fonds voor de Rijn- en Binnenvaart.

Afstandsleren
De theorie wordt door Syntra via 'afstandsleren' gegeven. 'Hierdoor kunnen volwassenen na hun uren de theorie leren via hun pc', zegt Kerkhof. In de Syntra-afdeling in Sint-Niklaas zijn er wekelijks contacturen voorzien, maar vragen kunnen ook via e-mail gesteld worden.

De basispraktijk wordt door Levanto in Merksem gegeven. De cursus kost 250 euro en start deze zomer. "De helft van de kost kan gerecupereerd worden via opleidingscheques. Als de kandidaten nadien aan de slag zijn in de sector betaalt die sector nog eens een vierde van het geld terug.

De nieuwe opleiding tot matroos in de binnenvaart wordt op 16 mei officieel voorgesteld door de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank Vandenbroucke.

Federaal examen
De opleiding bereidt voor op het federaal examen voor matroos in de binnenvaart. Ze wordt georganiseerd door het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA-Vlaanderen, op vraag en in samenwerking met de sector en Promotie Binnenvaart Vlaanderen (PBV).

Het SYNTRA-opleidingsproject moet de binnenvaartsector ten goede komen. Het past ook in de oproep die afgelopen weken werd gelanceerd op de Rondetafel van de Binnenvaart, waar initiatieven werden bepleit om de instroom te verbeteren. Het is ook een volstrekt nieuw project van afstandsonderwijs, te onderscheiden van de VDAB-opleiding tot matroos die zich richt op de vorming van werkzoekenden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Geachte heer/mevrouw,

    Voor het volgend seizoen zijn wij nog opzoek naar een deksman (matroos in opleiding).
    Het gaat om een matroos voor een 37 m lang zeilschip dat vanuit Harlingen met groepen van 30 tot 50 personen tochten zal maken.
    Deze tochten zullen zowel over het Wad naar de eilanden gaan als over het IJsselmeer naar Enkhuizen of Amsterdam.

    Eventuele gegadigden kunnen nu al solliciteren. In de winterperiode doen we onderhoudswerkzaamheden aan het schip en groepsverhuur zonder te varen in Amsterdam.
    Met vriendelijke groet,

    Tom Schaefers

    t.schaefers@oke.nu

    Tom Schaefers (URL) - 20 Oktober '10 - 20:42



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel