Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

23 Feb '07 -Sluis Eefde op 21 februari weer geopend voor de scheepvaart

EEFDE 23/2 - De reparatie van Sluis Eefde is sinds woensdag 21 februari om 23:00 uur weer in bedrijf. De scheepvaart maakt vanaf dat tijdstip weer gebruik van de sluis. De reparatie betrof één van de tandwielkasten  van de sluis. De tandwielkasten dragen de kettingen waarmee de deuren worden bediend.

Zie ook:

Binnen twee à drie maanden zijn extra reparaties noodzakelijk om een betrouwbare werking van de sluis te kunnen garanderen. Hiervoor is een stremming van twee à drie dagen noodzakelijk.

Rijkswaterstaat is en blijft continu in overleg met de van de Twentekanalen afhankelijke bedrijven en de scheepvaart. Onderwerp van gesprek is de vraag hoe de hinder voor de scheepvaart op langere termijn zo beperkt mogelijk kan blijven.

Door inspectie en preventief onderhoud probeert Rijkswaterstaat zoveel mogelijk ongeplande stremmingen op de Twentekanalen te voorkomen. Dit geldt ook voor de sluizen bij Delden en Hengelo. Als kortdurende stremmingen gepland zijn, kunnen bedrijven zich logistiek gezien goed voorbereiden op stremmingen. Dit is voor de gebruikers van de Twentekanalen essentieel.
 
Noodreparatie

Door een defect aan het ophaalmechanisme was het donderdagavond 1 februari niet mogelijk de sluis nog te bedienen. Na een noodreparatie kon sluis Eefde zondagmiddag 4 februari weer schutten. Voor de definitieve reparatie kondigde Rijkswaterstaat Oost-Nederland een stremming aan van vrijdag 16 februari 18:00 uur tot donderdag 22 februari 18:00 uur.

Enige tijd geleden is Sluis Eefde gerenoveerd en zijn onder andere de sluisdeuren vernieuwd. Bij die renovatie is het ophaalmechanisme niet vervangen, omdat de technische staat daarvan voldoende was. Wat de oorzaak van de huidige storing is, is niet bekend.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

  Lijkt Ivoz Ramez wel!
  Liggen momenteel niet 10 a 12 maar meer als 25 schepen vast. Vanaf Delden opschuiven dus.

  Frans Buil (Email) - 02 Februari '07 - 18:51


  Ja, ja, misschien toch eens gaan denken aan een tweede sluis. Er is nu zoveel meer vaart dan een aantal jaren geleden dat een tweede sluis in zijn geheel niet overbodig zou zijn. Hoeven de schepen voortaan geen uren meer te wachten tot ze het kanaal op of af kunnen. Hierdoor maken ze nl onnodige lange dagen.

  jeroen dagelaar (Email) - 05 Februari '07 - 09:27


  nou Eefde vergelijken met Yvoz Ramet? dat valt nog wel mee volgens mij, ben er laatst nog geweest,en dat het daar druk is? ja pech dan, of ander vaargebied zoeken!

  [Knabbel en Babbel] (Email) - 15 Februari '07 - 19:10Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.Naar de openingspagina VAART! Actueel