Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Jan '07 -Servisch investeerders kopen DDSG Cargo

WENEN 29/1 - De Servische investeringsgroep East Point Holdings Limited van Cyprus koopt de Oostenrijkse Donaurederij DDSG Cargo. De rederij houdt z'n hoofdkantoor in Wenen. De Oostenrijkse investeerders Investmenthaus Global Equity Partners (GEP) en Unternehmens Invest AG (UIAG) vingen uiteindelijk bot in de gunst om de overname van de 'Wiener Donau-Fracht-Gesellschaft'.

Zie ook:

De rederij staat voor 80 miljoen euro in het krijt bij de banken. De koopprijs werd niet bekend gemaakt, maar eerder werd in de media een bedrag van 20 miljoen euro genoemd. De nieuwe eigenaren willen met eigen producten de bezetting van de DDSG-vloot vergroten.

De vloot van DDSG Cargo bestaat uit 160 schepen (varende en drijvende eenheden) met een laadvermogen van in totaal 230.000 tonnen en is actief op de 3.500 km vaarweg van de Noordzee tot de Zwarte Zee. Op de Oostenrijkse Donau heeft de DDSG een vervoersaandeel van een kleine 20%. De geschiedenis van de rederij, die behoort tot de Gerhard Meier AG, gaat terug tot 1829. Begin 2005 nam DDSG Cargo AG zelf Duna-Cargo Kft. met 100 schepen over van de Marhat-Gruppe, de voormalige Hongaarse staatsrederij

East Point Holdings Limited houdt zich primair bezig met de verwerking en handel van koperproducten en daarnaast met de handel in agrarische producten in Midden- en Oost-Europa. In 2006 haalde de investeringsgroep een omzet van 388 miljoen euro.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Guten morgen,
    suche Frachtraum / günstige Frachtrate für 500t/monat Zement von ehingen/Donau nach Drobeta-Turnu Severin/Rumänien.Tel: 0049 271 46700
    Danke und Gruß Fa. Integral
    Parker

    G.Leiva Parker (Email) - 22 Juli '08 - 10:16



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel