Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD

ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

VAART!Nieuwsnet
als favoriet op
Technorati



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

© 2002-2007
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Vermiste schipper Rijnland II gevonden

AMSTERDAM 29/12 - De politie heeft dinsdag het lichaam gevonden van de 59-jarige schipper die 17 december in het Amsterdamse IJ belandde. Dat maakte het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekend.

Lees verder...

Duisport groeit sneller in gecombineerd vervoer

DUISBURG 28/1 - Op 55,1 miljoen ton kwam in 2007 de overslag in de havens van de duisport-Gruppe in Duisburg. Per schip, spoor en over de weg werd 5,4 miljoen ton (11 procent) meer overgeslagen dan het jaar daarvoor. Met de particuliere havens erbij komt de totale overslag in de havens van Duisburg boven de 100 miljoen ton uit, maar daarvan zijn de cijfers niet in detail beschikbaar.

Lees verder...

VBR ziet dubbelwandig niet als 'gelopen race'

ANTWERPEN 27/1 - De VBR-afdeling Tankvaart beschouwt de versnelde overgang van enkel- naar dubbelwandig, zoals BP het wil, niet als een gelopen race. Bevriende organisaties mogen dat vinden, maar volgens voorzitter Amand Bauwens van de Vereniging van Belgische Reders der Binnen- en Rijnvaart zal zijn organisatie alle logistiek steun geven wanneer het spontaan tot lock-out acties zou komen in de tankvaart.

Lees verder...

Waterpolitie haalt stoorzender uit de lucht

AMSTERDAM 24/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 20 januari in Amsterdam een einde gemaakt aan een verstoring van het marifoonverkeer op het kanaal dat door het scheepvaartverkeer op zee in het aanloopgebied naar IJmuiden gebruikt wordt.

Lees verder...

Boetes voor negeren diepwaterroute

AMSTERDAM 23/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 23 januari 2008 om 10.00 uur aan een 50-jarige Italiaanse kapitein een boete opgelegd van 5500 euro voor het negeren van de ‘deepwater’ route op de Noordzee. Lees verder...

Dordts wereldrecord in Guinness Book of Records

DORDRECHT 22/1 - De Dordtse recordpoging van 16 juni 2007, met 148 sleep- en duwboten varend in kiellinie, krijgt definitief een vermelding in het Guinness Book of Records. Het officiële certificaat uit Londen, behorend bij het wereldrecord, is binnen. 'Het certificaat krijgt een ereplaats op het Binnenvaartcentrum aan boord van de Rene Siegfried', zegt de trotse voorzitter Jos Hubens van de organiserende Vereniging 'De Binnenvaart'.

Lees verder...

BP stelt leeftijdseis uit voor derden-tankers

ROTTERDAM 21/1 - Oudere binnenvaarttankers van derden kunnen tot eind juni alsnog terecht op BP's eigen of gehuurde terminals. Dat heeft de oliemaatschappij maandag laten weten in een 'Liquid Barge Approval Policy Waiver', een tijdelijke ontheffing van het per 1 januari 2008 ingevoerde beleid.

Lees verder...

Afvaart te snel bij veerpont op Maas

BAARLO 22/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Maasbracht heeft vorige week bij snelheidsmetingen ter hoogte van de veerpont Baarlo geconstateerd dat drie van de twintig passerende schepen ver boven de toegestane negen kilometer per uur voeren.

Lees verder...

Aansteker zorgt voor gasontploffing

DÜSSELDORF 21/1 - Bij een ongeval in de haven van Düsseldorf heeft een 40-jarige onderhoudsmonteur brandwonden aan het hoofd opgelopen. Lees verder...

Binnenvaarttanker veilig in haven

DRUTEN 19/1 - Een binnenvaarttanker meldde zaterdagmorgen rond kwart voor acht vanaf de Waal bij Druten een lekkage in de machinekamer. Omdat het een lekkage te water betrof en het schip benzine vervoerde, werden volgens de politie Gelderland-Zuid meerdere hulpdiensten ingeschakeld.

Lees verder...

KB/VBR: BP stelt onredelijke leeftijdseisen aan de tankvaart

ROTTERDAM/ANTWERPEN 18/1 - Het BP-besluit per 1 januari 2008 met betrekking tot het weigeren van enkelwandige tankers, gekoppeld aan onredelijke leeftijdseisen voor alle categorieën, levert forse problemen op. Kantoor Binnenvaart (KB) en Vereniging Belgische Reders der Binnen- en Rijnvaart (VBR) zijn van mening dat BP hiermee volstrekt onnodig de al eerder door de sector zelf afgesproken uitfasering doorkruist. Lees verder...

Aquapol bevordert samenwerking in Europese wateren

ROTTERDAM 18/1 persbericht Aquapol - In 2008 verdubbelt Aquapol - een Europees samenwerkingsverband voor politiewerk rondom water - het aantal gemeenschappelijke acties. Er worden 25 acties gehouden op zee, rivieren en in de havens van de deelnemende landen van Aquapol. Deze acties richten zich op smokkel, gestolen vaartuigen, illegale arbeid en veiligheidsregels. Dit maakte Jan Struijs, president Aquapol en werkzaam bij het poltiekorps Rotterdam-Rijnmond, bekend op donderdag 17 januari tijdens een bijeenkomst in het World Port Center te Rotterdam. Lees verder...

Fusie branches maritieme industrie: 400 leden met € 6 miljard omzet

Scheepsbouw Nederland

POEDEROIJEN 17/1 - De brancheorganisaties VNSI (scheepsbouw- en reparatiewerven) en Holland Marine Equipment (maritieme toeleveringsindustrie) hebben hun activiteiten op het gebied van belangenbehartiging per 1 januari 2008 samengevoegd. De nieuwe organisatie heet Scheepsbouw Nederland.

Lees verder...

KVNR: 'Nederlandse vloot raakt verder achterop'

'Verdere daling van het aantal schepen onder Nederlandse vlag maakt snelle beleidsverbeteringen door de Nederlandse overheid noodzakelijk'.

DEN HAAG 16/1 - Al sinds 2003 blijft de groei van de Nederlandse vloot fors achter bij die van de wereldvloot in het algemeen en bij die van andere Europese registers zoals Duitsland, het VK en België in het bijzonder. De laatste cijfers van de Inspectie V&W (januari 2008) laten een verdere daling zien van de vloot onder Nederlandse vlag.

Lees verder...

Aanvaring op Schelde-Rijnkanaal met zware schade

RILLAND 16/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Terneuzen stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. De beide schepen kwamen maandag 15 januari omstreeks 23.00 uur met elkaar in aanvaring binnen de gemeente Reimerswaal. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar de materiële schade was groot. Tijdens de aanvaring was het goed zicht. Lees verder...

Fikse boete voor frauderende kapitein

VLISSINGEN 15/1 - De waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten in Vlissingen heeft maandag 14 januari de kapitein van een onder Slowaakse vlag varend zeeschip een boete van 2500 euro opgelegd voor valsheid in geschrifte. De 45-jarige kapitein uit de Oekraïne had in zijn documenten vermeld dat hij geen afgewerkte olie en vervuild water aan boord had. In werkelijkheid trof de Waterpolitie ongeveer 50 kubieke meter restanten aan. Lees verder...

ESO-voorzitter: 'Bonden moeten vinger aan de pols houden'

BRUSSEL 15/1 - Met dubbele gevoelens kijkt voorzitter Johnny Conings van de Europese Schippers Organisatie (ESO) terug op het binnenvaartjaar 2007. Goed was het in economisch opzicht en vanwege de voortgaande vernieuwing van de vloot, die steeds groter en technisch uitgebreider is. Zorgen baart de schaalvergroting per schip en als gevolg daarvan de totale tonnage van de vloot. 'De gemiddelde scheepstonnage ligt nu ruim boven de 1500 ton. Dat komt niet alleen door de bouw van de nieuwe schepen van 3000 ton en groter, maar ook door het wegvallen van (teveel) kleine tonnage.' Lees verder...

Gastanker omhoog op Braubacher Grund, Rijn weer vrij

SPAY 13/1 - Een afvarige, met 950 ton butaangas geladen tanker van LRG GAS is zaterdagnacht op de Rijn bij Spay (tussen Koblenz en Bad Salzig) omhoog gelopen en lekgeslagen. Zondagmiddag, toen de tanker door drie sleepboten werd losgetornd, was het scheepvaartverkeer volledig gestremd, ook het wegverkeer langs beide oevers is stilgelegd.

Lees verder...

EVO: ‘Nieuwe terreurwet Verenigde Staten obstakel voor vrije wereldhandel’

ZOETERMEER 4/1 - Het Advanced Trade Data Initiative, een nieuwe Amerikaanse anti-terreurmaatregel, is volgens de verladersorganisatie EVO 'de zoveelste beperking van de vrije handel'. Deze week is het door de Verenigde Staten als wetsvoorstel gepubliceerd. Amerikaanse bedrijven die goederen importeren, worden verplicht om 24 uur voor belading van het schip in de vertrekhaven een grote hoeveelheid informatie over de zending aan de douane te verstrekken. Het doel van deze nieuwe maatregel is het risico op smokkel van massavernietigingswapens in zeecontainers te verminderen. Lees verder...

Schadevaring Wilhelminabrug Voorzaan

ZAANSTAD 4/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een schadevaring op de Voorzaan in de gemeente Zaanstad. Een 32-jarige schipper uit Sint Nicolaasga voer op donderdag 3 januari 2008 omstreeks 15.50 uur tegen de Wilhelminabrug die nog gesloten was voor het scheepvaartverkeer.

Lees verder...

Tankerbemanning onwel bij tankreiniging

WESSELING 4/1 - Drie opvarenden van een Belgisch motortankschip raakten donderdag in de Shell-haven van Wesseling onwel. Bij het reinigen van de tanks in het lege, niet ongaste schip droegen ze volgens de Wasserschutzpolizei wel de voorgeschreven maskers met filters maar geen beschermende kleding.

Lees verder...

Containerschip behoorlijk scheef op reis

DORDRECHT 3/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Dordrecht bekeurde 18 december 2007 op de Oude Maas de schipper van een containerschip omdat het schip een sterke slagzij over stuurboord had. Volgens de schipper was er niets aan de hand maar de Waterpolitie was van mening dat de schipper niet volgens het ‘goede zeemanschap’ had gehandeld. Lees verder...

Duitse tanker krijgt water binnen

LÜNEN 3/1 - Een Duits motortankschip, geladen met 1342 ton huisbrandolie, maakte donderdagmorgen vroeg water in het achterschip. Het ligt in de Shell-haven aan het Datteln-Hammkanaal (km 12,3) in Lünen.

Lees verder...

Rijkswaterstaat 24 uur aanwezig op de Waal

ARNHEM 2/1 - Rijkswaterstaat patrouilleert vanaf vandaag zeven dagen per week, 24 uur per dag op de Rijn en de Waal tussen Lobith en Woudrichem. Tot gisteren stopte Rijkswaterstaat om elf uur 's avonds met patrouilleren en begon dan weer om zes uur de volgende ochtend.

Lees verder...

Kalender

« Maart 2024
Z M D W D V Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Zoeken...

Laatste Reacties


прокат (Aansteker zorgt v…): Hello! autorent64.ru/ , ,
авто_прокат (VBR: 'Verantwoord…): Wynn documented revenue before last number of quart…
прокат (Kopschade bij Lah…): Hello! autorent64.ru/ , ,
viagra (VBR: 'Verantwoord…): The principle isn’t to artificially turn out to be …
VAN RUYSSEVELT PA… (Tentoonstelling o…): HALLO IK BEN PATRICK VAN RUYSSEVELT IK HEB OP DE SC…
frans (Tentoonstelling o…): ben daar naar school geweest denk van 1955tot1958 I…
viagra_price (VBR: 'Verantwoord…): Whats Taking place i am new to this, I stumbled upo…
leo de brauwer (Tentoonstelling o…): hallo , ik ben Leo en heb daar op het internaat gez…
De Ley carl (Tentoonstelling o…): Ik heb een facebook pagina aangemaakt voor de oud l…
maurice hoogendij… (Gezonken Allegro …): Hallo, ik ben geboren op de erna maria 27/5/1992, e…

Archieven


01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Jul - 31 Jul 2006
01 Jun - 30 Jun 2006
01 Mei - 31 Mei 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Mrt - 31 Mrt 2006
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Nov - 30 Nov 2005
01 Okt - 31 Okt 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Mrt - 31 Mrt 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Sep - 30 Sep 2004



Naar de openingspagina VAART! Actueel