Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD

ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

VAART!Nieuwsnet
als favoriet op
Technorati



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

© 2002-2007
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Complotdebat ramp ‘Estonia’ laait op

STOCKHOLM 27/11 Nederlands Dagblad - De ramp met de veerboot Estonia, ruim twaalf jaar geleden, zou een complot zijn geweest van misdaadbendes. Die nooit bewezen theorie wordt nieuw leven ingeblazen door de mysterieuze verdwijning van een filmpje van het wrak.

Lees verder...

Rechter verbiedt FNV-acties bij ECT

ROTTERDAM 24/11 - De rechter verbiedt FNV Bondgenoten nieuwe acties bij containeroverslagbedrijf ECT. Werknemers moeten zich eerst door middel van een referendum op het huisadres kunnen uitspreken over het principe akkoord dat al eerder tussen de directie van ECT en FNV Bondgenoten was bereikt. De ECT-directie spande een kort geding aan, nadat de vakbonden dreigden met nieuwe acties.

Lees verder...

Werkstraf voor schipper die jacht overvoer

ARNHEM 24/11 RTV Rijnmond - Een 61-jarige binnenschipper uit Gorinchem is veroordeeld tot 200 uur werkstraf. Volgens de rechtbank in Arnhem is hij schuldig aan de dood van twee Duitsers. Die verdronken half april in het Maas-Waalkanaal bij Heumen, nadat de schipper hun jacht had overvaren. De schipper had 4 of 5 minuten vóór de aanvaring het jacht kunnen zien. Ook was hij ter plaatse goed bekend. De werkstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Lees verder...

Combinatie van subsidieregelingen creëert nieuwe mogelijkheden voor grensoverschrijdende binnenvaart

RIJSEL 21/11 persbericht Promotie Binnenvaart Vlaanderen - Onder massale belangstelling, ook van Vlaamse en Waalse bedrijven, werd vandaag op een internationale workshop in Rijsel een pleidooi gehouden voor een grensoverschrijdende aanpak van de binnenvaart. Uit case studies bleek dat grote bedrijven erin slagen hun goederentrafiek competitief te organiseren per binnenschip, door op een slimme manier de verscheidene subsidieregelingen in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk te combineren. Lees verder...

China to invest 15 bln yuan to modernize Yangtze River waterway

PEKING 21/11 - China will invest 15 billion yuan (1.875 billion U.S. dollars) in the next five years to modernize the Yangtze River waterway, the world's third longest river with a length of over 6300 km, Li Shenglin, minister of Communications said in Nanjing on Tuesday.

Lees verder...

Straatsburg tegen plan beveiliging logistiek

STRAATSBURG 21/11 Nieuwsblad Transport - Het Europees Parlement gaat niet akkoord met het plan om verladers, vervoerders en expediteurs in alle sectoren extra eisen op te leggen ter beveiliging van de logistieke keten. De enorme kritiek vanuit het vervoersbedrijfsleven (4,5 miljoen betrokken bedrijven) is hard aangekomen bij het Parlement.

Lees verder...

Aanvaring Nederlands schip in Oostenrijk

ASCHACH 18/11 - Op de Oostenrijkse Donau is vrijdagavond een Nederlands schip in aanvaring gekomen met een Duits schip. De Hongaarse kapitein van het Duitse schip Walhall was dronken, meldt de Oostenrijkse televisie. Het 851 ton metende schip dreigde te zinken, maar werd door pompen van de brandweer boven water gehouden. De woning van het Nederlandse schip Progres werd totaal vernield. Volgens de autoriteiten zijn er geen gewonden gevallen. Het scheepvaartverkeer werd gestremd.

Lees verder...

Opheldering examengelden klein vaarbewijs

DEN HAAG 16/11 - Op verzoek (WOB) van een particulier heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat op 24 oktober 2006 informatie verstrekt over de examengelden klein vaarbewijs. Het verzoek ging over de besteding van deze examengelden.

Lees verder...

GPS bergt gezonken kraanschip '92' in Rotterdam

ROTTERDAM 15/11 - In de Rotterdamse Waalhaven is afgelopen weekend het kraanschip '92' gezonken. De oorzaak is nog niet bekend, maar wordt nader onderzocht. De Sliedrechtse onderneming GPS Marine Services BV zal het kraanponton bergen. Voor de berging zal gebruik worden gemaakt van de drijvende bok GPS Atlas. Deze bok is maandag terug gekomen uit het Engelse Milford Haven waar een grote steiger is gesloopt. De berging zal waarschijnlijk twee tot drie dagen in beslag nemen. Lees verder...

Peijs en de binnenvaart tekenen convenant

DEN HAAG 14/11 - Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat, Koninklijke Schuttevaer, Kantoor Binnenvaart, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en de Vereniging van Sleep- en Duwbooteigenaren 'Rijn en IJssel' hebben vanochtend het convenant binnenvaart getekend. Hierin worden afspraken gemaakt om de prestaties van de binnenvaart op het terrein van duurzaamheid, innovatie, marktpotenties en veiligheid te verbeteren. Lees verder...

Rijk kiest voor AIS, organisaties: rekening Rijk

ROTTERDAM 14/11 - Er komt geen AI-IP (identificatie van schepen via internet) zoals de binnenvaartorganisaties voorstelden. Minister Peijs heeft, 'na onafhankelijk onderzoek' en 'om redenen van vergroting van de veiligheid', gekozen voor de invoering van AIS. Het transpondersysteem wordt al wereldwijd gebruikt voor de automatische identificatie van zeeschepen. Een AIS-transponder aan boord van binnenschepen zal zeker niet vóór 2009 verplicht zijn.

Lees verder...

Rotterdam werkt aan plaatsgebrek, CBRB'ers sceptisch

ROTTERDAM 14/11 - Eerst zien, dan geloven. Directeur Hans Smits van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam kreeg als 'burgemeester van de hoofdstad van de binnenvaart' in de CBRB-jaarvergadering de handen nog niet echt op elkaar voor zijn oplossing van het tekort aan wacht- en ligplaatsen.

Lees verder...

Veertien miljoen euro voor innovatie binnenvaart

ROTTERDAM 14/11 - 'Kwartiermaker' Hans Brombacher heeft maandag tijdens de CBRB-ledenvergadering het 'Expertise en Innovatie Centrum voor de Binnenvaart' gelanceerd. Het EICB is een gezamenlijk initiatief van de branche-organisaties Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, Koninklijke Schuttevaer, Kantoor Binnenvaart en de vereniging van sleep- en duwbooteigenaren 'Rijn & IJssel'. Voor innovatie in de binnenvaart is van 2007 tot 2010 14 miljoen euro beschikbaar; ongeveer 4 miljoen uit de renteopbrengsten van het sloopfonds en de extra impuls van 10 miljoen euro die minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft toegezegd. Lees verder...

CBRB-voorzitter somber over politiek vooruitzicht

ROTTERDAM 13/11 - CBRB-voorzitter jonkheer mr Hubert Jan van der Wijck is niet gerust op de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen. 'De vaarwegplannen liggen er, maar hoe hard zijn ze bij een kabinet dat een andere insteek krijgt?', vroeg hij zich af tijdens de 77e jaarvergadering van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Het CBRB had het voor de gelegenheid hogerop gezocht, op de 16e etage van het Golden Tulip hotel aan de Leuvehaven, met een wijds uitzicht over de Nieuwe Maas. Lees verder...

Stuurloze waterbus vaart walkant in, IVW kondigt onderzoek aan

DORDRECHT 10/11 persbericht Inspectie Verkeer en Waterstaat - Een waterbus van Connexxion is woensdagmiddag 8 november tussen Dordrecht en Sliedrecht de walkant ingevaren door tijdelijke uitval van de stuurinrichting. Er vielen geen slachtoffers. Wel was er schade aan de schroeven en het roerwerk.

Lees verder...

Varend Erfgoed krijgt erkenning met eigen Restauratiefonds

ENKHUIZEN 10/11 - De heer J. Jessurun, vice-voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds, opende vrijdag de tiende Beurs Klassieke Schepen in Enkhuizen met het nieuws dat het Varend Erfgoed voortaan over een eigen restauratiefonds beschikt. Eigenaren van schepen ouder dan vijftig jaar kunnen bij het nieuwe fonds een lening krijgen met extreem lage rente ten behoeve van onderhoud en restauratie. Daarmee haalt Jessurun het behoud van deze mobiele monumenten uit de hobbysfeer. Varende erfgoed staat nu op één lijn met de monumenten op de wal.

Lees verder...

Nederlandse scheepsbouw succesvol, orderportefeuille 6,5 miljard euro

GROENEKAN 9/11 - De orderportefeuille van de Nederlandse scheepsbouw is momenteel 6,5 miljard euro groot, aanzienlijk meer dan in 2005. De werven hebben op praktisch alle deelmarkten uitstekend gepresteerd, meldde VNSI-voorzitter ir M.J. van der Wal donderdagmiddag tijdens de ledenvergadering voorafgaand aan het Maritime Awards Gala te Groenekan. Lees verder...

Sluiting Voorstersluis slecht voor binnenvaart

VOORSTERSLUIS 9/11 - Het sluiten van de Voorstersluis bij Kraggenburg heeft grote gevolgen voor de scheepvaart. Dat zegt schipper Willem Bruins in gesprek met Omroep Flevoland. Schepen die langer zijn dan 39,5 meter, zoals de Gouje van Bruins, mogen van Gedeputeerde Staten volgend jaar niet meer door de sluis omdat de sluisdeuren niet zijn beschermd tegen een aanvaring. Als een zwaar schip de sluisdeuren ramt, zou daardoor de polder onder water kunnen lopen.

Lees verder...

Binnenvaart hekelt AI-onderzoek veilig werken

ROTTERDAM 7/11 - De 'suggestieve toon en onjuiste bewoording' in het persbericht van de Arbeidsinspectie ('Meer aandacht nodig voor veilig werken in binnenvaart') heeft de branche-organisaties in de binnenvaart onaangenaam verrast. Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie blijkt dat minstens vier op de tien binnenschippers geen reddingvest dragen tijdens risicovolle werkzaamheden, dat het onderhoud van machines op de schepen nogal eens te wensen overlaat en dat veel schepen niet op een veilige manier toegankelijk zijn.

Lees verder...

Ems-passage Norwegian Pearl 'volgens het boekje'

EMS 7/11 - De nieuwe poging het nieuwbouw cruiseschip Norwegian Pearl over de Ems naar zee te varen verliep helemaal volgens het boekje. 'Im zweiten Anlauf hatten wir eine Bilderbuch-Überführung', stelde projectleider Reinhard Backer van het 'Sperrwerk-Team' dinsdagmiddag vast. Toen de Norwegian Pearl stipt om 12:00 uur het Ems-Sperrwerk bij Gandersum passeerde kwam zelfs de zon een paar minuten tevoorschijn vanachter de tot dan met wolken bedekte november-lucht.

Lees verder...

Gestrande nieuwbouwtanker in Harlinger vlotgetrokken

HARLINGEN 4/11 Leeuwarder Courant - De tanker in aanbouw die woensdag tijdens de storm in de Harlinger Industriehaven op de wal werd geworden, is zaterdagmorgen met vereende sleepkrachten vlot getrokken. Het 140 meter lange schip liep daarbij extra averij op. Een filmpje is te zien op ProvincieTV.

Lees verder...

Kop-op-kop aanvaring bij Nijmegen

NIJMEGEN 3/11 - Bij Nijmegen heeft zich vrijdagavond om 19:45 uur voor de stad een frontale aanvaring voorgedaan. De  opvarende met erts geladen No Limit, die verkeerde wal (rechteroever) voer, werd aangevaren door een leeg afvarende Eiltank-tanker. Naar verluidt is er flinke schade aan beide schepen. Op de tanker raakten drie bemanningsleden lichtgewond. Lees verder...

CBRB: Tarieven containerbinnenvaart moeten structureel omhoog

ROTTERDAM 2/11 persbericht CBRB - Het CBRB luidt de noodklok over de economische situatie in de containerbinnenvaart: De huidige tarieven zijn structureel gemiddeld zo’n 20% te laag. De afgelopen jaren is het kostenniveau (inhuur van schepen, loonkosten, en dergelijke) aanzienlijk gestegen, zonder dat de barge operators deze kostenstijgingen hebben kunnen doorberekenen aan hun opdrachtgevers. Lees verder...

Boven-Rijn en Waal op diepte

ARNHEM 1/11 - Met ingang van woensdag 1 november geldt in de vaargeul op de Bovenrijn en Waal een gegarandeerde minimale diepte van 2,80 meter. Omdat de vaargeul op het Duitse deel eveneens is aangepast, geldt de openstelling voor het traject tussen Rotterdam en Duisburg. Rijkswaterstaat heeft de scheepvaartwereld eerder vandaag via een officieel bericht over deze aanpassing geïnformeerd. Lees verder...

Kalender

« April 2024
Z M D W D V Z
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Zoeken...

Laatste Reacties


R.Biliauw (Complotdebat ramp…): Mevrouw, Mijnheer, Volgens mijn dossiers ging het…
Rudy Donies (Tentoonstelling o…): hallo,mijn naam is Rudy Donies en ik zat op het pen…
De Ley Carl (Tentoonstelling o…): Schrijf je in opnonze facebookpage
luc (De Nul geeft bagg…): Vind het ook jammer , was betrokken bij de bouw van…
online_viagra (Shortsea trafiek …): Hello!
online_viagra (Tanker vaart scha…): Hello!
viagra (VAART!Vrachtindex…): Hello!
viagra (NVB-voorzitter Co…): Hello!

Archieven


01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Jul - 31 Jul 2006
01 Jun - 30 Jun 2006
01 Mei - 31 Mei 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Mrt - 31 Mrt 2006
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Nov - 30 Nov 2005
01 Okt - 31 Okt 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Mrt - 31 Mrt 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Sep - 30 Sep 2004



Naar de openingspagina VAART! Actueel