Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD

ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

VAART!Nieuwsnet
als favoriet op
Technorati



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

© 2002-2007
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

'De Binnenvaart' met duwboot R. Siegfried welkom in De Stadswerf

DORDRECHT 30/10 update - De duwboot Rene Siegfried, het nieuwe vlaggenschip van Vereniging De Binnenvaart, is welkom in De Stadswerf in Dordrecht. Dat meldt voorzitter Jos Hubens in reactie op een bericht in VAART!NieuwsNet. Het stichtingsbestuur van het nieuwe nautisch kenniscentrum heeft 'De Binnenvaart' bovendien uitgenodigd voor een gesprek over haar wens om 500m2 in de voormalige hal van scheepswerf De Biesbosch om te bouwen tot documentatiecentrum.

Lees verder...

'Rotterdamse haven blokkeerde Ceres jarenlang'

AMSTERDAM 30/10 update - Het Rotterdamse havenbedrijf en enkele rederijen hebben illegale afspraken gemaakt, waardoor klanten voor de Ceres-terminal jarenlang uitbleven. Dat meldde de Amsterdamse stadszender AT5 9 oktober aan de hand van 'diverse bronnen', die overigens niet nader worden genoemd. Volgens het Parool wordt Ceres uit de markt geconcurreerd met extra lage haventarieven voor containerschepen in Rotterdam.

Lees verder...

Ook goede resultaten C2000 op het water

Persbericht Dordtse Reddingsbrigade

DORDRECHT 27/10 - Het nieuwe digitale communicatiesysteem C2000 wordt door hulpverleners druk getest. Dit gebeurt echter niet alleen 'op het droge'. Donderdagavond 14 oktober zijn, in samenwerking met de Dordtse Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat, twaalf testers op pad gegaan om alle waterwegen in het verzorgingsgebied van de regio Zuid-Holland Zuid te testen op de zogenaamde buitenhuisdekking van C2000.

Lees verder...

Tankvaartvrouw vraagt minister om vrije marktwerking

ROTTERDAM 25/10 - 'Voor ruim 80% van de particuliere tankvaart is er geen vrije marktwerking',  stelde schippersvrouw Jeanine Brands, mts Christiaan, tijdens het CBRB-jubileumcongres maandag in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarom vroeg zij minister Karla Peijs een adviesorgaan in te stellen dat onafhankelijk en niet beïnvloedbaar door bevrachters en verladers, vrachtprijzen kan adviseren. 'Het zou een goed idee zijn als de minister de exploitatiekosten van een tanker eens onder de loep laat nemen door de Rekenkamer.'

Lees verder...

Willem-Alexander ontvangt jubileumboek CBRB

ROTTERDAM 25/10 - Prins Willem-Alexander was maandagmiddag te gast op het jubileumcongres van het 75-jarige Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) in het Rotterdamse Luxor-theater. Hij woonde er de première bij van de film 'Rivers of the World - Binnenvaart op Wereldschaal', nam het eerste exemplaar van het gelijknamig jubileumboek in ontvangst en onderhield zich op de receptie met een aantal CBRB'ers.

Lees verder...

'RIS is een aanbod, geen verplichting'

ROTTERDAM 25/10 - 'Als u denkt dat RIS voor u te privacygevoelig is, doet u er niet aan mee. Het is een aanbod, geen verplichting',  zei minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat maandag in Rotterdam. Die geruststelling over River Information Services móest ze kwijt in haar toespraak tot het jubilerende CBRB en de Luxor-theaterzaal vol binnenvaarders.

Lees verder...

5000 Fakkels omarmen de Waddenzee

DEN HELDER 22/10 - Tijdens de fakkelactie was de Waddenzee vrijdagavond omringd met 5.000 brandende fakkels.

Lees verder...

'Swan fan Donia' wint Strontrace, Waterwolf winnaar Beurtveer

WORKUM 21/10 [update 22:30u] - De Swan fan Donia met schipper André Wiersma heeft de Strontrace gewonnen in de klasse Lichte Stront, met een snelste tijd van 42:28. Op slechts acht minuten volgde de Rust na Arbeid met schipper Rudolf Le Poole.
Lees verder...

Twentekanaal weer open, olie kwam van schip

EEFDE 21/10 [persbericht V&W, update 11.30u] - Het Twentekanaal is weer open voor de scheepvaart. Het opruimen van de olie is zover gevorderd, dat de vaarweg nagenoeg vrij is van olie. Eventuele olieresten worden vandaag opgeruimd. De stremming voor de scheepvaart heeft ruim anderhalf etmaal geduurd. De naar schatting 1000 liter olie was volgens Rijkswaterstaat vermoedelijk afkomstig uit de machinekamer van een schip.

Lees verder...

Europese Commissie dwingt terugvordering werfsteun af

BRUSSEL 20/10 - De Europese Commissie heeft de knoop doorgehakt over illegale staatssteun aan scheepswerven in Duitsland, Griekenland en Spanje. In alle gevallen moeten subsidies worden terugbetaald en toezeggingen ongedaan gemaakt.

Lees verder...

Mellum en Waker samen in IJmuiden

IJMUIDEN 19/10 - Het Duitse kustwachtvaartuig Mellum en het Nederlandse schip Waker bestrijken elk hun eigen deel van de Noordzee. Ze zijn dan ook zelden samen te zien, zoals nu in IJmuiden. Nautisch fotograaf Ronald Koelink zag zijn kans schoon.

Lees verder...

Jan Mayen is een dure kostganger

PIETERBUREN 17/10 - De maandag 27 september in de IJssel gevangen klapmuts is nog steeds te gast in de zeehondencrèche te Pieterburen. Ondanks het feit dat het "een hartstikke leuk dier" is volgens een van de verzorgsters hoopt men dat het dier binnen een paar weken voldoende gewicht op de schaal brengt om uitgezet te worden. Jan Mayen blijkt namelijk een karaktervol diertje te zijn: "Hij eet alleen verse, levende paling".

Lees verder...

Koninklijke Schuttevaer verbolgen over brugbedieningsbericht Zuid-Holland

ROTTERDAM 14/10 - De Koninklijke Schuttevaer reageert verbolgen op het persbericht van de Provincie Zuid-Holland over eventuele wijziging van de brugbediening op de landelijkse stakingsdag. Op de eigen website noemt de nautisch-technische belangenorganisatie het 'vreemd dat een dergelijk persbericht al op de website verschijnt voordat sprake is van een calamiteit en zonder dat hier een scheepvaartbericht aan ten grondslag ligt'.

Lees verder...

Tankschepen leeg van Rotterdam naar Godorf

ROTTERDAM - Binnenvaarttankers worden door bevrachters leeg van Rotterdam naar Godorf gedirigeerd. Zeehavens hebben bij gebrek aan product moeite schepen met gasolie te laden. Dat melden tankvaartschippers aan VAART! 'Het is echt een zootje. Godorf lijkt de enige plek in Europa waar je nog gasolie kunt laden.' Intussen vaart de binnenvaart voor de hoogste brandstofprijs ooit: met gemiddeld 331,76 euro per kuub betalen schippers volgens VAART!Vrachtindicator over de laatste week 61,3% meer voor gasolie dan aan het begin van dit jaar.

Lees verder...

Proef alleenvaren verloopt zonder ongevallen

DEN HAAG 11/10 - Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat staat het alleenvaren - met één schipper - op schepen tot 55 meter lengte definitief toe. De tijdelijke regeling tot 1 januari 2005 is voor onbepaalde tijd verlengd en daarmee feitelijk definitief geworden. De verplichte aanmelding bij IVW vervalt. De bestaande voorwaarden qua vaartijd en technische uitrusting blijven van kracht.

Lees verder...

Duwboot R. Siegfried in triomf naar Dordt

EINDBESTEMMING DORDRECHT 11/10 - 'De reacties onderweg waren fantastisch. Overal zag je mensen zwaaien en overal stonden mensen met camera's. Op schepen, op bruggen, zelfs 's avonds zag je nog geflits', zegt Jos van Dongen, bestuurslid van Vereniging De Binnenvaart en één van de vier vrijwilligers die sinds vorige dinsdag in touw zijn geweest om het nieuwe vlaggenschip van de vereniging, de Franse duwboot R. Siegfried, naar de thuishaven Dordrecht te brengen. Lees verder...

'Waterwolf' wint Driesteden Race in 30-ste Klipperrace

ENKHUIZEN update 10/10 - In licht weer zeilde Jelte Toxopeus zijn klipper Waterwolf zaterdag als eerste over de finish van de Drie Steden Race bij Enkhuizen. Zijn keuze voor Urk - Medemblik bleek de winnende, maar misschien was Medemblik - Urk wel de beste. La Bohème werd op de lijn gepakt door Jan Brouwer van de Bree Sant die Medemblik - Urk heeft gevaren. Behalve de wind viel met 41 klippers ook het deelnemersaantal enigszins tegen.
Deelname aan alle 30 Klipperraces leverde de Kaat Mossel de Jan Bakker Bokaal op. De Eensgezindheid van Peter van Weelderen en de Johanna Engelina van Laurens Sinaasappel eindigden zondag zowel als klassewinnaars in de Olympische baan als het algemeen klassement. Lees verder...

Vrije doorvaart èn pontonbrug bij Boskoop

BOSKOOP 8/10 - Scheepvaart kan de hefbrug Boskoop tot 16 november zonder brugopening passeren. De brug is in de hoogste stand gezet voor een schilderbeurt. Wel zorgt een uitneembare pontonbrug driemaal daags voor een stremming van de Gouwe. Het voetveer kon de drukte niet aan.

Lees verder...

Dode door explosie op woonschip in Almere

ALMERE 6/10 - Door een explosie op een tot woonboot verbouwd, 30 meter lang binnenvaartschip - de Vagebond - bij het Zilverstrand in Almere zijn tenminste één persoon en een hond om het leven gekomen. De politie vond woensdagochtend de stoffelijke resten in het uitgebrande vaartuig.

Lees verder...

CBRB: 'Niet concurreren op veiligheid en milieu'

DEN HAAG 4/10 - 'Op veiligheid en milieu mag en moet niet worden geconcurreerd!', zei directeur mr Ton Roos van het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart maandag in perscentrum Nieuwspoort bij de presentatie van de CBRB-beleidsvisie 'Naar een duurzame binnentankvaart'. Roos riep opdrachtgevers en tussenpersonen op tot een zodanige prijsvorming dat het vervoer rendabel blijft met borging van veiligheid, kwaliteit en milieu. Het eerste exemplaar van de beleidsvisie werd overhandigd aan verladersorganisaties.

Lees verder...

Tentoonstelling over verdwenen "Schippersschool Klein-Willebroek"

WILLEBROEK 4/10 - Het "Beschermcomité Sashuis Klein Willebroek" wijdt volgend jaar zijn jaarlijkse thematentoonstelling aan de in 1985 verdwenen Schippersschool van Klein-Willebroek. In deze school hebben tussen 1927 en 1985 honderden schipperskinderen - jongens en meisjes - algemeen en vakonderwijs genoten en die leerlingen kwamen niet alleen uit Vlaanderen en Wallonië maar ook en niet het minst uit Nederland.

Lees verder...

Nieuwe 'zwarte schepenlijst' voor EU-zeehavens

BRUSSEL 1/10 - De Europese Commissie heeft in de 'Official Journal' een nieuwe lijst gepubliceerd van schepen waaraan tussen 1 november 2003 en 31 augustus 2004 de toegang tot EU-zeehavens is geweigerd. De publicatie vloeit voort uit de nieuwe Europese regels voor Port State Control, om voor iedereen duidelijk te maken welke schepen niet gewenst zijn omdat ze niet voldoen aan de maritieme veiligheidsstandaard.

Lees verder...

Kalender

« April 2024
Z M D W D V Z
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Zoeken...

Laatste Reacties


Jozef Franck (Tentoonstelling o…): Ik ben er enkele jaren op internaar geweest en ja M…
Weinhold (Onderbemand binne…): Kom na al die jaren dit weer tegen ben het weer aan…
Jan Van Asbroeck … (Tentoonstelling o…): Beste vrienden van de Schippersschool Klein-Willebr…
ryryq (Ferox bij Rozenbu…): Konsolidacja chwilówek online – po terminie i be…
Franck Jozef (Tentoonstelling o…): Was er op school met mijn broer Willy Franck ook op…
Franck Jozef (Tentoonstelling o…): Ooit gewonnen met liedje te zingen van mij Winterro…
genoj (Ferox bij Rozenbu…): prawnik rzeszow prawnik-rzeszow.org – Prawnik w Rz…
Jan van asbroeck (Tentoonstelling o…): Voor meer informatie over de Schippersschool van Kl…
Carine (Tentoonstelling o…): Hey ik kan het niet vinden op fb oa de foto s of re…
Kouwenhoven Claus… (Tentoonstelling o…): Hey, Ik heb daar op internaat geweest van 1971 tot …

Archieven


01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Jul - 31 Jul 2006
01 Jun - 30 Jun 2006
01 Mei - 31 Mei 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Mrt - 31 Mrt 2006
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Nov - 30 Nov 2005
01 Okt - 31 Okt 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Mrt - 31 Mrt 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Sep - 30 Sep 2004



Naar de openingspagina VAART! Actueel