Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 6.1 van 21.1.2006
© 2001-2006 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Wil je liever niet de berichten van VAART!Familie, maar wel de tweewekelijkse SOFA? Meld je dan hieronder:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Aan- en afmelden
kan ook op het ledenformulier

Anderen informeren over SOFA? Print de flyer!

Vorige afleveringen:

0517 - 0516 - 0515 - 0514 - 0513 - 0512 - 0511 - 0510 - 0509 - 0508 - 0507 - 0506 - 0504 - 0503 - 0502 - 0501
0418 - 0417 - 0416 - 0415 - 0414 - 0413 - 0412 - 0411 - 0410 - 0409 - 0408 - 0407 - 0406 - 0405 - 0404 - 0403 - 0402 - 0401
0320 - 0319 - 0318 - 0317 - 0316 - 0315 - 0314 - 0313 - 0312 - 0311 - 0310 - 0309 - 0308 - 0307 - 0306 - 0305 - 0304 - 0303 - 0302 - 0301
0221 - 0220 - 0219 - 0218 - 0217 - 0216 - 0215 - 0214 - 0213 - 0212 - 0211 - 0210 - 0209 - 0208 - 0207 - 0206 - 0205 - 0204 - 0203 - 0202 - 0201
0115 - 0114 - 0113 - 0112 - 0111 - 0110 - 0109 - 0108 - 0107 - 0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101

Zoek in VAART!Sofa:ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Pegel
RWSbvs
2.Kamer
Lokatie
ANP|Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bankzaken
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Watersport
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

Sofa hèt luchtige e-zine voor de binnenvaart
Gemaakt door: Lilian  Korina  Ingrid  Sybren  Story  Henriette  Marlies  
Volgende SOFA ± 02 Feb 2006

SOFA PANEL:

De uitslag van ons verbouwingspanel

WOORDENKRAAM:

Waar blijven de kabouters?

BOEKENWURM:

Twee luchtige romans voor tussendoor

COMPUTERTIP:

Open Office in het Nederlands

UITGAAN LANGS HET WATER:

Wiener Mozart Konzert in historischen Kostümen

COMPUTERTIPS:

Verkenner starten met het toetsenbord

GELDTIPS:

Collectieve Garantieregeling

HUISHOUDMAND:

Vuurloze kaars en Turbo-Tiger

IN DE BLADEN:

Online roddels

KOMKOMMERTIPS:

Wijsheden en gezegdes

OP DE HAK:

Flauwe moppen

VOLGENDE SOFA:

Milieu

ABONNEMENT:

Lid worden?

COLOFON:

Wie, wat en bijdragen

SOFA PANEL:

Door: Ingrid

De uitslag van ons verbouwingspanel

Wij vroegen jullie: "Heb jij wel eens iets verbouwd aan je woning/huis?"


Vijfenveertig procent laat het helemaal door vakmensen doen.
Zesendertig procent doet het gedeeltelijk zelf en gedeeltelijk door vakmensen.
Negen procent doet helemaal zelf.
En nog eens negen procent heeft een hele handige partner.

"Ja, maar dat laat ik helemaal doen door vakmensen. Wij hebben in het verleden de stuurhut verbouwd en de doorgang naar de woning gerealiseerd, waardoor badkamer en toilet vernieuwd werden.
In de toekomst hebben wij wensen om de woning helemaal te verbouwen. Maar ook dat willen we door vakmensen laten doen.
Aan ons huis aan de wal hebben we niks hoeven doen, behalve wat verfwerk en dat hebben we zelf gedaan.
Ik ben zelf niet handig genoeg om een woning helemaal te verbouwen en mijn wederhelft ziet het niet meer zitten om zichzelf een slag in de rondte te ploeteren.
Hij heeft met zijn ouders de woning achterop ooit onderhanden genomen: maanden stof, troep, nooit het juiste gereedschap, altijd bij de afwerking net te weinig materiaal, en dan tussendoor varen, lossen, laden, boenen, afspuiten. En dan wil je naar bed, moet eerst het stof van de lakens geklopt, de laatste schroefjes aangedraaid... Nooit meer!!!"

"Het liefste huur of koop ik iets wat reeds gerenoveerd is, wegens tijdgebrek."

"Ja, ik heb een hele handige partner. Hij kan echt alles. Betimmeren, behangen, elektriciteit aanleggen, leidingen omleggen, tegelen noem het maar op. Alles zelf aangeleerd door goed naar anderen te kijken en gewoon te proberen. Daarbij is hij erg nauwkeurig en precies. Gelukkig voor mij geen toestanden zoals in dat TV programma 'Help, mijn man is een klusser', waarbij vrouwen maandenlang op een teiltje moeten plassen, omdat manlief het toilet niet afmaakt."

"We hebben drie jaar geleden een nieuwe woning gezet, het uitbreken deden we zelf en het opbouwen lieten we maar door vakmensen doen."

"Op ons vorige schip hebben we een nieuwe keuken ingebouwd. Zelf gesloopt en door de timmerman laten maken. De zooi is vreselijk maar het resultaat om van te smullen!
En we hebben wel 'nieuw gebouwd', dat is natuurlijk wel wat anders als verbouwen, maar net zo leuk denk ik. Het helemaal uitdenken van alles, van af nix tot wat het nu is, echt heel leuk om te doen, maar wel energievretend!"

"Wij laten alles doen door vakmensen. Ik kijk wel eens jaloers naar een vriendin met een handige echtgenoot, maar aan de andere kant zit zij altijd veel langer in de puinhoop en blijft de allerlaatste afwerking nog wel eens even liggen."


En: "Wat vind/vond jij van de verbouwing?"


Vijfenvijftig procent vindt het fantastisch om het te zien opknappen.
Negen procent vindt het leuk om te "doe het zelven".
Zevenentwintig procent schiet altijd in de stress.
Drieënzestig procent vindt het leuk om het opnieuw in te richten en nieuwe spullen uit te kiezen.

"Het is van alles wat: Het is fantastisch als het opgeknapt is. We beginnen enthousiast, maar al gauw is het enthousiasme afgezakt.
Om beurten hebben we stress. Zo ongeveer; gelukkig zijn we allebei wel redelijk rustig. En zolang het verbouwingsfestijn aan de gang is, ben je ook wel op de chaos ingesteld. Destijds konden we probleemloos in ons eigen bed slapen en dat scheelt. Alleen tijdens de laatste loodjes had ik er schoon genoeg van, want daarna heb je nog een week werk om je woning weer schoon "op te leveren".
Tussendoor hadden we allebei wel af en toe een inzinking, maar gelukkig nooit gelijktijdig."

"Ik zie er erg tegen op dat aan boord alles op een kleine oppervlakte verzet moet worden. Je misschien geen water hebt of naar de w.c. kan en ontzettend veel vuil binnen hebt. Daarom stel ik het ook zo lang mogelijk uit."

"Ik schiet altijd in de stress, alhoewel het wel leuk is nieuwe spullen uit te kiezen en af te wachten hoe het er achteraf allemaal uit gaat zien. Wij hebben vorig jaar nog een grote verbouwing gehad. En, al zeggen we het zelf, het ziet er allemaal puik uit."

"Ik word wel helemaal gestresst van alle chaos overal. Loop constant op te ruimen en te stofzuigen. Niet omdat ik zo'n superpoetser ben maar om het idee te hebben dat er onder de chaos toch nog enige structuur is. Mijn man is een langzame starter, maar als hij eenmaal aan een klus is begonnen maakt hij het af, al wordt het ook vier uur 's nachts. Ik hang dan totaal afgeknapt op een stukje vierkante decimeter dat nog onbewerkt is. Het wordt altijd prachtig maar het is wel afzien!"

"Wij hebben in de loop van de jaren een paar flinke verbouwingen achter de rug. Het resultaat is altijd mooi, maar de verbouwing zelf vind ik altijd erg zwaar, vooral in combinatie met kinderen en huisdieren.
Tijdens een verbouwing is het zaak om te overleven en te proberen niet helemaal uit je dak te gaan als er eens iets mis gaat.Dat is niet echt bevorderlijk voor de werksfeer, rustig blijven dus!
We hebben net de laatste verbouwing achter de rug en ik ben nog steeds aan het bijkomen en tegelijkertijd de achterstanden aan het wegwerken."

"We hebben eens de helft van het ijzerwerk van de woning vervangen, en een groot gedeelte van het achterschip, waarbij het allemaal heel anders werd. We hadden de betimmering helemaal uitgetekend, hoe het moest worden, keuken en dergelijke besteld. Halverwege de bouw werd echter besloten om ook nog nieuwe roeren te plaatsen, en daardoor kon ook de woning nog een stuk langer worden. Toen is mijn vrouw met de tekening aan de slag gegaan. We hadden bedacht, dat we het beter vonden om de slaapkamers naar voren te doen en de woning achter. De ingang moest aan de andere kant. Het kon allemaal ook nog met dezelfde keukendelen verwezenlijkt worden.
Het was de bedoeling heel de woning zelf te betimmeren, maar ik zag wel dat ik dan in tijdnood zou gaan komen, toen hebben we voor het grondhout maar een timmerman erbij gehaald.
Sanitair, elektriciteit en afwerking heb ik verder allemaal zelf gedaan. Een hele klus, kan ik zeggen, waarvan ik het goed vind om gedaan te hebben, maar wat ik niet zo gauw nog een keer zou willen doen."


Naar het begin van SOFA e-zine.

WOORDENKRAAM:

Door: Lilian

Waar blijven de kabouters?

Wij hadden het er al jaren over en vorig jaar was het dan eindelijk zover: de complete renovatie van onze woning. Niet dat wij de oude al zat waren, maar na 40 jaar ging hij hier en daar gebreken vertonen. Wie of wat doet dat niet?

Als ik praat over compleet, dan bedoel ik ook compleet! Bijna alles is dus nieuw en op een gegeven moment hadden wij letterlijk en figuurlijk een doorkijkwoning; van de machinekamer naar de kamer; van de kamer naar de piek. Het was een en al gat en soms vroeger wij ons wanhopig af waar we in ’s hemelsnaam aan begonnen waren. Maar al gauw zat er weer structuur in het geheel en kon het opbouwen beginnen.
Iedereen blij, zou je denken? Maar niets is minder waar.
Want helemaal kaal leken wij zoveel ruimte te hebben… “Wat krijgen we straks een grote kamer en badkamer en...” Totdat isolatie, luchtlaag en grondhout verschenen en de timmermannen om de zoveel tijd met gefronste wenkbrauwen de boel aan het opmeten waren. “Dit wordt wel erg smal!” en “Dat wordt wel erg laag!”, zag ik ze denken. Straks kunnen vast de keukenkasten niet fatsoenlijk geopend worden en moeten we zijdelings langs het bad naar de slaapkamer lopen. En als er dan nog een twee meter lange reus binnen komt wandelen, die zijn hoofd in zijn nek moet leggen om rond te kunnen lopen… Het zweet brak aan alle kanten uit. “Lange, grote mensen moeten we maar niet meer op visite vragen? Hebben we die veel in de familie-, vrienden- of kennissenkring? Voortaan zijn alleen kabouters nog welkom!”

Uiteindelijk valt het allemaal reuze mee en hebben we tot nu toe nog geen claims binnen gekregen in verband met therapeutische behandelingen voor nekklachten. De timmermannen zijn waarschijnlijk nieuwbouwschepen gewend, waar hen inderdaad een beetje meer ruimte ter beschikking staat. Achteraf werd ons verteld, dat zij het juist een uitdaging vonden om de hen ter beschikking staande ruimte zo goed mogelijk te benutten. En die fronsende wenkbrauwen die ik aanzag als wanhoop, waren vast gefronst in opperste concentratie. Want we hebben wel een grote kamer en ook een grote badkamer; alle keukenkastjes kunnen gewoon open en de slaapkamer is goed bereikbaar.

Niettemin zijn kabouters nog steeds van harte welkom.

Naar het begin van SOFA e-zine.

BOEKENWURM:

Door: Lilian

Twee luchtige romans voor tussendoor

Deze keer twee boeken voor tussendoor, tijdens het koken of de koffie of gewoon lui in bed: zonder ingewikkeld plot, een bloederige moord of historische verwikkelingen. Alle lectuur doorgebladerd? Pak dan Drie Wensen of Een Heerlijk Leven

Liane Moriarty
Drie Wensen


Cat, Lyn en Gemma zijn een drieling, maar alle drie totaal verschillend. Terwijl Lyn altijd alles op orde heeft en niet zonder haar lijstjes kan, heeft Gemma niets op orde en zweeft Cat een beetje tussen de twee in.
De zusjes kunnen niet mét elkaar, maar ook niet zonder. En wat was er de reden van dat een van de drie zusjes een vork stak in de zwangere buik van de ander, tijdens hun traditionele verjaardagsetentje?

Wat gebeurde er allemaal in het leven van de drie het afgelopen jaar dat leidde tot dit incident? Je leest het in de grappige, soms ontroerende Drie Wensen

ISBN 90-325-0958-6

Claire Calman
Een Heerlijk Leven


Ook in een heerlijk leven maken we kennis met een gezin met drie kinderen. Nu betreft het echter geen drieling, maar twee zussen en een broer. Georgia is de oudste en leeft een uiterst geregeld, doch saai leven ter compensatie van de puinhopen bij haar vader en jongste zusje thuis. Zelfs haar verloofde Stephen (met p h) is geregeld, doch saai. Maar zo wil Georgia het. Zij vindt het heerlijk dat hij haar nooit verrast, dat zij bij zijn ouders altijd een opgeruimd huis vindt, dat alle gesprekken met hen voortkabbelen van niets tot minder. Kortom; heerlijk geregeld.
Totdat er bij haar in de flat de fotograaf Leo komt komen op wie zij in weerwil van zichzelf verliefd wordt. Langzaam komt er een andere Georgia naar boven.

ISBN 90-325-0877-6

Zoals ik al schreef; verwacht geen literaire hoogstandjes of ingewikkelde plots, maar wel twee ‘glimlachopwekkende’  boeken, gewoon voor tussendoor.

Naar het begin van SOFA e-zine.

COMPUTERTIP:

Door: Sybren

Open Office in het Nederlands

December is een dure maand. Veel mensen kopen mooie cadeaus voor vrienden en geliefden. En als het geld op is blijft er nog een stukje maand over. Als u op de kleintjes wilt letten volgend jaar dan kunt u bijvoorbeeld beginnen met het besparen of computerprogramma's.

Neem Office van Microsoft als voorbeeld. Het overgrote deel van de computergebruikers heeft en gebruikt het, maar er is een prima alternatief dat ook nog eens gratis is: Open Office. Dit is een zogeheten Open Source-bundel, wat betekent dat iedereen die dat wil de software door programmeren kan verbeteren naar eigen inzicht.

Het is een Engelse bundel, die echter door vrijwilligers in het Nederlands is vertaald.
Office in het Nederlands.
De nieuwste versie van het programma, Open Office 2.0.1, is vanaf nu te downloaden in het Nederlands. De bundel bevat de programma's Writer (tekstverwerking), Calc (spreadsheets), Draw (tekenprogramma) en Impress (presentatie). De documenten en bestanden die u met Open Office maakt zijn grotendeels uitwisselbaar met die van Microsoft Office. Alleen zeer geavanceerde functies zoals macro's (Word) komen niet helemaal goed over.
Bespaar uzelf honderden euro's met dit uitgebreide gratis pakket.

Download Open Office in het Nederlands:
http://nl.openoffice.org
Helpbestanden over Open Office:
http://nl.openoffice.org/about-documentation.html
Startpagina met links over Open Office:
http://openoffice.pagina.nl/

Bron. HetNet

Naar het begin van SOFA e-zine.

UITGAAN LANGS HET WATER:

Door: Sybren

Wiener Mozart Konzert in historischen Kostümen

14.04.2006 - 30.10.2006 : 20:15 : STAATSOPER Keulen.
Das Wiener Mozart Orchester spielt in Wien Konzerte mit international bekannten Sängern und Solisten - allesamt in prächtigen historischen Kostümen und Perücken - und schafft in Wiens größten und berühmtesten Konzertsälen wie Staatsoper, Musikverein, Konzerthaus und Hofburg, eine einzigartige Atmosphäre.

Vor allem die Auswahl der Werke vermittelt das Gefühl, ein authentisches Konzert aus der Zeit des Barock zu erleben.

Weitere Informationen finden Sie unter: www.mozart.co.at

Naar het begin van SOFA e-zine.

COMPUTERTIPS:

Door: Sybren

Verkenner starten met het toetsenbord

Windows-toets
Bij elke nieuwe PC wordt tegenwoordig een zogeheten Windows-toetsenbord meegeleverd. Ook notebooks bezitten tegenwoordig zo'n Windows-toetsenbord. Een dergelijk toetsenbord kunt u herkennen aan de toets - links van de spatiebalk - met het Windows logo erop.

Die toets heeft overigens ook nog een functie. Ten eerste kunt u door er op te drukken het Start menu er mee openen, maar wist u ook dat u met deze Windows-toets in combinatie met de E-toets de Verkenner kunt opstarten? Druk op de Windows-toets samen met de E-toets - E staat voor Explorer, de Engelse naam van de Verkenner - en de Verkenner wordt gestart. Dat werkt veel vlotter dan met de muis!

Bron. Tips&Trucs

Naar het begin van SOFA e-zine.

GELDTIPS:

Door: Sybren

Collectieve Garantieregeling

Acht veelgestelde vragen over de Collectieve Garantieregeling

1 Wat houdt de Collectieve Garantieregeling in?
Als een bank die een vergunning heeft van De Nederlandsche Bank failliet gaat, garandeert DNB maximaal EUR 20.000 per rekeninghouder. Dit geldt ook voor kinderen. Indien u bij één bank niet meer dan het garantiebedrag spaart, krijgt u dus bij faillissement altijd uw geld terug.

2 Welke rekeningen vallen onder de Garantieregeling?
Spaarrekeningen, betaalrekeningen, deposito's, spaar- en bankbrieven. Alle banken met een vergunning van DNB zijn verplicht deel te nemen aan de Collectieve Garantieregeling (CGR). Daarnaast komen ook beleggers in aanmerking voor een vergoeding van maximaal EUR 20.000, bijvoorbeeld als een Nederlandse bank de voor die beleggers bewaarde effecten niet terug zou kunnen geven. De twee regelingen bestaan in principe naast elkaar. Een persoon kan dus maximaal EUR 40.000 als compensatie krijgen per bank als hij zowel spaarder als belegger is voor het maximum bedrag.

3 En als ik meer rekeningen bij één bank heb?
De garantie geldt niet per rekening, maar per rekeninghouder. Stel u heeft samen met uw partner een en/of-rekening met een saldo van EUR 32.000. Ook beschikt u over een eigen spaarrekening waarop EUR 15.000 staat. Dan wordt het tegoed op de en/of-rekening in tweeën gesplitst: u en uw partner hebben elk een bedrag van EUR 16.000 tegoed. Dit bedrag telt u bij het saldo van uw spaarrekening, in totaal EUR 31.000. Hiervan betaalt DNB u EUR 20.000 terug. De resterende EUR 11.000 moet u via de curator zien terug te krijgen. Uw partner krijgt EUR 16.000 terug.
[...]
www.consumentenbond.nl/thema

Naar het begin van SOFA e-zine.

HUISHOUDMAND:

Door: Korina
M.m.v.Sybren

Vuurloze kaars en Turbo-Tiger

Vuurloze kaars


Sfeervol of niet, dat is een kwestie van smaak. Maar veilig is ie wel, het waxinelichtje met elektrische vlam van Leen Bakker. In het kunststof cupje zit een LED-lampje, dat aangestuurd wordt door een microchip. Resultaat is een lichtje dat op een flikkerend vlammetje lijkt. Geen brandgevaar, dus erg handig in een omgeving met bijvoorbeeld kleine kinderen. Ook verkrijgbaar als kaars uitvoering.
Een set van 2 cupjes kost EUR 1,50, een kaars kost EUR 1,50.
www.leenbakker.nl
Bron: AD

Kruimels weg


Over kruimeldieven lopen de meningen uiteen van 'handig apparaat' tot een prul die niet doet, wat ie moet doen. De Princess Turbo Tiger kwam als beste uit een test.

Gewicht:1250 gram.
Hulpstukken: twee extra borsteltjes.
Vermogen: 700 watt.
Gezien bij V&D
Prijs. EUR 23.00.
Dit schatje staat in het schap tussen de kruimeldieven. Pas bij de test blijkt het een echte mini-stofzuiger te zijn. Het draadloos gemak ben je kwijt, maar zuigen dat doet ie. Hier kan geen kruimeldief tegen op en ook nog eens veruit de voordeligste.
Bron: AD

Naar het begin van SOFA e-zine.

IN DE BLADEN:

Door: Story

Online roddels

Mary Kate verloofd met zichzelf?


De steenrijke Mary Kate Olson kon het niet laten. De actrice, wiens relatie met Stavros Niarchos onlangs op de klippen liep, heeft voor zichzelf een verlovingsring gekocht.
Dat ze momenteel vrijgezel is, kan het tienersterretje niks schelen, de ring was gewoonweg te mooi om te laten liggen. De actrice heeft besloten het juweel voorlopig op te bergen zodat haar toekomstige vriend deze, als de tijd daar rijp voor is, heel romantisch om haar vinger kan schuiven.

Kim Holland te heftig voor Talpa-publiek


De reallife soap van Nederlands’grootste pornodiva Kim Holland is per onmiddellijk van de buis gehaald, omdat de inhoud van de serie volgens de zender niet bij Talpa zou passen.
Uiteraard was Kim erg verbaasd over dit besluit, aangezien zij er vanuit ging dat de zender wel op de hoogte zou zijn van haar levensstijl. Daarbij is ook nog eens gebleken dat de zender met dit programma meer kijkers trok dan met menig ander Talpa-programma.
In plaats van ‘Op z’n Hollands’ zal Talpa nu ‘De leukste reclames’ uit gaan zenden, ook hartstikke leuk natuurlijk!

BB-Joost for president!


Big Brother-winnaar Joost pleit voor het reallife concept! Zo heeft de 21-jarige jongen enkele tips voor de Tweede Kamer, zodat zij wat positiever in de spotlights komen te staan.
Volgens Joost is het namelijk van het grootste belang dat de politiek wat toegankelijker gaat worden voor het grote publiek en wat is daar een beter middel voor dan Big Brother! Joost, die zichzelf onderhand de ambassadeur van Big Brother kan noemen, denkt dat de achterkamertjessfeer verdwijnt als men de Kamer via een reallife soap kan volgen, en dat de politiek veel populairder zal worden.

Naar het begin van SOFA e-zine.

KOMKOMMERTIPS:

Door: Marlies

Wijsheden en gezegdes

Zijn je ouders vervelend of naar, een troost, je hebt meestal maar één paar.

Al draagt een aap een zijden pak en hoed. Het blijft er uit zien als apengoed

Als je de zon zou kunnen pakken, moet je daarna wel je brandblaren afplakken

Doe je het licht uit, dan kun niets zien. Nou ja, het donker wel misschien?

Loop je als een kip te pikken op de grond, dan verklaren ze je als geestelijk ongezond.
Maar loop je kleurrijk rond als een pauw, dan houdt ineens iedereen van jou.

Hij wil voor een dubbeltje een kwartje kopen.

Je moet je jas achterstevoren dragen, dan krijg je er misschien een beter figuur door.

Zeg, waarom draag jij handschoenen als je toch niet op je handen loopt?

Draagt Toveren? ..........Ja hoor! To draagt veren.

Als je je pet achterste-voren opzet, moet je ook gelijk je hoofd omdraaien, dan is het voor ons ook prettiger om naar te kijken!

Naar het begin van SOFA e-zine.

OP DE HAK:

Door: Henriette

Flauwe moppen

Een man komt bij de dierenarts met een goudvisje in zijn handen.
'Dokter, wat zou er mis zijn?' 'Aha, ik zie het al', zegt de dokter, 'uit de kom, hé'.

Wat staat er op de deur van een zwangere prostituee?
Wegens verbouwing achterom!

Een kunstminnende vader neemt zijn zoontje voor het eerst me naar een vioolconcert. In de pauze vraagt het ventje:"Pa, als die man dat kistje doorgezaagd heeft, gaan we dan naar huis?"

Naar het begin van SOFA e-zine.

VOLGENDE SOFA:

Milieu

Wat vind jij van al die milieueisen die over de binnenvaart worden uitgestort? Vind je ze goed of heb je er je buik van vol?

Het volgende SOFA e-zine verschijnt rond 2 feb 2006

Naar het begin van SOFA e-zine.

ABONNEMENT:

U kunt zich gratis abonneren op e-zine SOFA door een e-mail te sturen naar: majordomo@vaart.nl
met de tekst: subscribe vaart-sofa

Naar het begin van SOFA e-zine.

COLOFON:

E-zine SOFA is een onafhankelijk E-zine dat op vrijwillige basis gemaakt wordt door:


Henriette
Ingrid
Lilian
Korina
Peter
Petra
KAREF
Jeanine

E-zine SOFA kan niet zonder de steun van zijn lieve lezers die altijd weer stukjes mailen voor zijn rubrieken.

De redactie is via e-mail te bereiken op dit adres.


VASTE RUBRIEKEN MET LEZERSBIJDRAGEN


BOEKENWURM, is de boekenrubriek van Lilian. Zij zoekt voor deze rubriek stukjes waarin jij één of meerdere boek(en) beschrijft, waarop je anderen wilt attenderen.
Ook reacties op eerder behandelde boeken zijn van harte welkom.
Een bijdrage mail je naar Lilian.

SOFA PANEL, Wordt verzorgd door Ingrid. Ben jij actief varend, lees je niet mee op de mailinglist 'vaart-familie' en vind je het leuk om 15 minuten per 14 dagen aan het invullen van de panel vragen te besteden?
Dan kun je je opgeven bij Ingrid.

WHAT'S IN A NAME, is de rubriek over scheepsnamen. Jeanine is voor deze rubriek altijd op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun scheepsnaam.
Opgeven kun je bij Jeanine.

HUISHOUDMAND, Korina is driftig op zoek naar allerhande, praktische huishoudtips!
Heb jij besparingstips, schoonmaaktips of persoonlijke ervaringen met nieuwe producten, die op de
markt komen?
Dan word je verzocht die te mailen naar Korina.

IN HET NIEUWS: Welk nieuwsbericht maakte de afgelopen weken de meeste indruk? Petra verzamelt deze nieuwsberichten graag.
Kleine of grote indrukwekkende nieuwsberichten kunnen gemailed worden aan Petra.


OVERIGE RUBRIEKEN MET LEZERSBIJDRAGEN:


REACTIES: Reacties op een artikel uit het E-zine SOFA
KOMKOMMERTIPS: Ellenlange melige lijsten of lange moppen
OP DE HAK: Moppen
TECHIES: Computervragen
RECEPT: Snel klaar recepten

Bijdragen voor de 'overige rubrieken met lezersbijdragen' kunnen gemailed worden naar E-zine SOFA

Naar het begin van SOFA e-zine.

Contact:

Ook een reactie? Mail naar Henriette. of maak gebruik van het formulier:

Je naam (scheepsnaam) - altijd invullen:

Je e-mail-adres - altijd invullen:

Je reactie:

     

Verder nog wat te vragen?
Mail dan naar: SOFA


Naar het begin van SOFA e-zine.

index