Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 5.15 van 13.11.2005
© 2001-2005 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Wil je liever niet de berichten van VAART!Familie, maar wel de tweewekelijkse SOFA? Meld je dan hieronder:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Aan- en afmelden
kan ook op het ledenformulier

Anderen informeren over SOFA? Print de flyer!

Vorige afleveringen:

0514 - 0513 - 0512 - 0511 - 0510 - 0509 - 0508 - 0507 - 0506 - 0504 - 0503 - 0502 - 0501
0418 - 0417 - 0416 - 0415 - 0414 - 0413 - 0412 - 0411 - 0410 - 0409 - 0408 - 0407 - 0406 - 0405 - 0404 - 0403 - 0402 - 0401
0320 - 0319 - 0318 - 0317 - 0316 - 0315 - 0314 - 0313 - 0312 - 0311 - 0310 - 0309 - 0308 - 0307 - 0306 - 0305 - 0304 - 0303 - 0302 - 0301
0221 - 0220 - 0219 - 0218 - 0217 - 0216 - 0215 - 0214 - 0213 - 0212 - 0211 - 0210 - 0209 - 0208 - 0207 - 0206 - 0205 - 0204 - 0203 - 0202 - 0201
0115 - 0114 - 0113 - 0112 - 0111 - 0110 - 0109 - 0108 - 0107 - 0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101

Zoek in VAART!Sofa:ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Pegel
RWSbvs
2.Kamer
Lokatie
ANP|Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bankzaken
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Watersport
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

Sofa hèt luchtige e-zine voor de binnenvaart
Gemaakt door: Lilian  Korina  Nicolette  Peter  Sybren  Ingrid  Henriette
Volgende SOFA ± 24 Nov 2005

SOFA PANEL:

De uitslag van onze politieke peiling

HET MOMENT :

Heb jij je droom verwezenlijkt?

WOORDENKRAAM:

Gewoon te koop in de winkel!

HET MOMENT VOOR DE VOLGENDE SOFA:

Miskoop!

HUISHOUDMAND:

Onbreekbare bloemenvaas

LANGS HET WATER:

Jacht seizoen

UITGAANSTIPS:

Sinterklaasintocht - Rotterdam

BOEKENWURM:

Een roman over Palestina

HUISHOUDMAND:

Marjolein Bastin

KOMKOMMERTIJD:

Wat is vreemd...???

OP DE HAK:

Diverse moppen

VOLGENDE SOFA:

Machinekamer

ABONNEMENT:

Lid worden?

COLOFON:

Wie, wat en bijdragen

SOFA PANEL:

Door: Ingrid

De uitslag van onze politieke peiling

Wij vroegen jullie: "Wat vind jij van politiek?"


Achttien procent vindt het heel interessant en volgt het zoveel mogelijk in de media.
Negen procent volgt het alleen maar als het onderwerp hem of haar echt interesseert.
Zesendertig procent volgt het af en toe.
Nog eens achttien procent interesseert het helemaal niet.
Zevenentwintig procent vindt dat het hypocriete zakkenvullers zijn daar in Den Haag.
Vierenvijftig procent vindt dat Nederland bestuurd wordt door de ambtenaren in plaats van politici.
Vijfenveertig procent vindt dat politici niet weten wat er speelt onder de bevolking.
Nog eens vijfenveertig procent vindt dat na de verkiezingen de meeste beloften worden gebroken.

Ik volg het alleen maar als het onderwerp mij echt interesseert. Wat overigens bijna alle onderwerpen betreft, omdat alles wat in Den Haag besloten wordt in meer of mindere mate ons allemaal aangaat."

"Het irriteert mij mateloos dat er allerlei beslissingen worden genomen door het kabinet, waarvan vast staat dat het overgrote deel van de bevolking er niet achter staat.
Bijvoorbeeld dat gelik aan Bush of het keiharde asielbeleid of het doordrammen van de ziektekostenverzekering met alle bijkomende ambtelijke kosten. Ik vraag me dan af met wat voor verborgen agenda die politici werken.
Ik meen dat een integer politicus alleen in het landsbelang, en belangrijker nog, het belang van de bevolking moet handelen."

"Het interesseert mij helemaal niet. Ik moet zeggen dat het me vroeger wel heeft geïnteresseerd, maar ik vind het nu zo'n circus. Niemand is geloofwaardig meer."

"Volg de waanzin rondom het zorgstelsel, dat zou eenvoudiger worden. Wie snapt het nog."En: "Stem jij?"


Achttien procent stemt, maar niet altijd op dezelfde
Vijfenveertig procent vindt dat als je niet stemt, je ook niet moet zeuren.

"Alleen als ik thuis ben. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vlak voor de verkiezingen mijn best moet doen om een idee van de programma's te krijgen. En momenteel zoek ik een partij die het meest binnenvaartvriendelijk is. Ik ben niet extreem rechts of links."

"Ja, ik stem op SP. Proteststemmen moeten er ook zijn!"

"Het is erg makkelijk te denken dat jouw ene stem geen verschil maakt, maar als iedereen zo zou denken?"

"Ja, ik stem op Socialistische Partij."

"We hebben ooit willen stemmen, maar die ligt nu onder de zoden, helaas."

"Als het kan dan stem ik, maar ben vaak niet in staat omdat we ergens in Duitsland rondzwerven. Ik krijg natuurlijk die machtigingskaart pas als de verkiezingen al voorbij zijn.
Al had ik die kaart op tijd dan had ik nog een probleem. Merendeel van de familie die in onze thuishaven woont mag niet stemmen omdat ze Belg zijn. Dus ja, dan stem ik dus niet. Jammer genoeg want ik wil wel stemmen."

"Meestal wel, maar ik vind het moeilijk om een keuze te maken. Ik kan mijzelf vinden in bepaalde standpunten van de SP, maar ook in sommige van de LPF en alles daar tussenin."


Welke partij zou jij op willen richten of zou opgericht moeten worden?


Achttien procent zegt: 'mijn' partij voldoet aan mijn wensen.
Vijfenveertig procent vindt dat er partijen genoeg zijn.
Acht procent ziet wel iets in een partij met genoeg aandacht voor de belangen van de binnenvaart.

"Een partij met genoeg aandacht voor de belangen van de binnenvaart, zou niet verkeerd zijn. Als iedere beroepsgroep echter voldoende aandacht zou moeten krijgen, resulteert dat in of een heleboel partijen of een heleboel vage beloftes en afspraken.
Alhoewel! Zijn die er nu ook al niet?"

"Er mag niet bezuinigd worden op onderwijs en gezondheidszorg. Er moet beter onderzocht worden wat er zich in de samenleving afspeelt. In Den Haag rennen ze meestal achter de feiten aan. Signalen worden niet of nauwelijks opgevangen.
En Balkenende vind ik geen goede minister-president. Hij is emotieloos, doet te veel zijn best om de boel onder controle te houden. Daarmee schept hij een grote afstand tussen politiek en maatschappij."

"Je kunt nooit een politieke partij oprichten die compleet 100% jouw ideeën vertegenwoordigt. Politiek blijft altijd een zaak van compromissen, en bij het één laat je wat en bij het andere win je wat."

"Niet alleen voor de binnenvaart, want dan kom je niet ver, want dat zijn er niet zoveel. Gewoon een partij in het algemeen die wel zijn aandacht richt op de mensen en hun belangen, veel meer nadenken dat het inderdaad beter kan met het vervoer in plaats van over de weg, huizenmarkt, groenvoorziening, kinderen, onderwijs, sport enz."

"Ik vind inderdaad dat er teveel partijen zijn. Dat zal dan wel heel ondemocratisch zijn, maar echt iedere smurf kan een partij oprichten en nog stemmen krijgen ook.
Dat zijn natuurlijk proteststemmen, maar toch. Als er teveel partijen zijn, zijn de stemmen zo verspreid. Ik weet niet of dat nou eigenlijk een goed iets is."

"Een partij die de waarheid spreekt en oprecht is in zijn bedoelingen. Die gewoon zegt van we gaan het zus of zo doen en het dan ook doet."

"Ik zou best op een partij willen stemmen die het allemaal anders wil doen, maar ben daar ook voorzichtig mee. Pim Fortuyn kon het heel mooi brengen maar ik vond het ook een hele enge man, heel erg belust op macht."


Naar het begin van SOFA e-zine.

HET MOMENT :

Door: Korina

Heb jij je droom verwezenlijkt?

"Wat is een droom hè. Mijn droom(wens) was om te gaan varen. Je stelt je altijd van alles voor als je jong bent, vooral heel romantisch. Nou dat is mijn man dus absoluut niet. Maar ik ben tevreden. Mijn droom was om kinderen te krijgen, daar heb ik er twee van, van elk soort één, meer soorten zijn er niet. Ze zijn allebei op hun eigen manier uniek. Denk dat een droom en tevreden zijn met wat je hebt, heel dicht bij elkaar staan.
Voor mijn gevoel is mijn droom wel in vervulling aan het gaan, bijschaven kan altijd en ik denk dat het ook geen kwaad kan. Zolang we allemaal gezond blijven, mijn (schoon)ouders en mensen, die voor ons (mij) belangrijk zijn, nog lang bij ons mogen blijven, ben ik heel tevreden."

"Werd er nog niet zo lang geleden niet door iedereen uit volle borst gezongen dat de meeste dromen bedrog zijn? Helaas maar al te vaak waar......"

"Ik heb geen dromen en geen dingen die ik wil verwezenlijken of bereiken, ik zie het wel. Dat heb ik altijd gehad, waarom weet ik niet. Het enige wat ik hoop is, dat ik samen met de mensen om wie ik geef, gezond oud mag worden. En dat onze kinderen later vrede hebben met zichzelf en hun leven."

"Mijn droom was 'vroeger' om een eigen bloemenwinkeltje te beginnen. Daar heb ik voor geleerd en voordat ik mijn 'hubbie' tegenkwam, heb ik ook in de bloemenbranche gewerkt. Daar was ik al zo'n beetje eigen baas, want mijn werkgever liet me erg vaak alleen. Het was een heerlijk vak.
Waarschijnlijk was dit gewoon bij dromen gebleven, want ik had zowat geen cent, ik maakte veel liever alles op....;o) Niet echt een goede instelling voor een eigen zaakje......
Nu ligt mijn droom anders...... Ik wil heel graag onze kinders op zien groeien als gelukkige, stabiele mensen. Ik wil heel graag zien, dat iedereen die me lief is gezond blijft.
Op materieel vlak heb ik niet zoveel dromen. Misschien ooit nog eens een leuk huisje aan een dijk met uitzicht over het water???
Je ziet, je verlegt je dromen met de jaren..."

"Een droom moet je een droom laten, en als je droomt, heb je geen grip op wat er gebeurt......of het vervelend is of aangenaam, het overkomt je in je slaap... Als je toch over iets wilt dromen, doe het dan over dingen die niet te verwezenlijken zijn, voor de meeste dingen geldt: wat je zoekt, vind je !!!"

"Toen ik mijn huidige man leerde kennen, woonde hij net anderhalf jaar aan de wal. Hij had daarvoor elf jaar op het schip van zijn ouders meegevaren.
Al vanaf het eerste moment wist ik dat hij ooit weer zou gaan varen. Dat zat nu eenmaal in zijn bloed. Bijna drie jaar later is hij eerst in loondienst gaan varen op een tanker. Zelf kwam hij uit de droge lading, dus dat was een hele verandering. Na een paar maanden begon het toch te kriebelen. Hij wilde graag een eigen schip. Dat was al heel lang een droom van hem. Een eigen bedrijf, eigen baas zijn. Met hulp van zijn ouders hebben wij onze eigen binnenvaarttanker gekocht. We hebben heel hard moeten knokken. Letterlijk met bloed, zweet en tranen. Maar we zijn er. Onze grootste droom is om in de toekomst uit te breiden naar meerdere schepen. Eigenlijk zijn we nu al tevreden. Met hele gezin aan boord en een 6-koppige bemanning (14/14, 3 stuks per torn) met wie wij omgaan als familie.
Het laten uitkomen van een droom gaat niet altijd over rozen, meestal voel je eerst de doornen. We waarderen elk klein geluk, elke lach en elke zonnestraal. Dit is ons nieuwe leven. Onze droom."

Naar het begin van SOFA e-zine.

WOORDENKRAAM:

Door: Lilian

Gewoon te koop in de winkel!

Voordat wij naar Venezuela vertrokken, hadden wij ons eigenlijk niet gerealiseerd dat wij politiek gezien naar een fout land vertrokken; in Venezuela heerst een streng militair regime. Maar buiten het feit dat wij er niet over nagedacht hadden; waar kun je dan nog wel naar toe vandaag de dag? Zelfs Engeland zou je dan op een lijst als ‘twijfelachtig’ kunnen aanmerken! En wat te denken van zijn ‘Big Brother’ aan de overkant van de plas?

Maar wij waren nu eenmaal al beland in dit Zuid-Amerikaanse land en afgezien van een toch wel zeldzame militaire contrôlepost was er ook niet veel te merken van de militaire overheersing in dit land. Voor ons ‘onwetende’ toeristen tenminste!

Tot die ene contrôlepost onderweg naar de kust. Wij waren al blij dat wij zover gekomen waren in dit vreselijke vehikel, dat de naam taxi droeg en waarvan op het dashboard maar één onduidelijke meter werkte en de klok min of meer de juiste tijd aangaf. Wij hadden al zonder benzine gestaan, hadden alle kuilen zonder enige vering overleefd en werden nu ook nog aangehouden door zo’n militaire contrôlepost. Normaalgesproken was een blik door het raampje voldoende om ons door te laten rijden, maar nu moesten we allemaal uitstappen. Misschien was hen ook de deplorabele staat van de auto opgevallen. Maar nee, dat interesseerde hen waarschijnlijk geen zier, aangezien het gros van de auto’s dezelfde mankementen vertoonde!

De kofferbak werd geopend en de militairen wierpen zonder veel belangstelling een blik in onze niet meer al te frisse rugzakken. De interesse werd pas gewekt bij het zien van de riem van mijn broertje. Die liep al enkele jaren met een groene legerriem rond, waaraan hij zijn fotomateriaal heeft bevestigd, alsmede een vervaarlijk uitziend bowiemes. Tenslotte gaan wij altijd – op onze eigenwijze manier – ‘primitief’ op vakantie en je weet nooit voor wat voor onverwachte situaties je komt te staan. Misschien verdwaal je wel in het oerwoud en moet je je een weg banen door ondoordringbaar struikgewas en ’s avonds een wild zwijn jagen, omdat al het eten al dagen op is...

Het mes werd door een van de militairen uit zijn schede getrokken en waarderend bekeken. “Oeps”, dachten wij allemaal! Het mes bleek echter geen probleem, maar die legerriem. Zij hadden ook zo’n riem om en waar haalden wij precies zo’n zelfde riem vandaan? “Gewoon, te koop in een dumpshop.” Maar leg dat maar eens op zijn Spaans uit na een snelcursusje van twee weken en toch wel een beetje zenuwachtig. Zij maakten al gebaren van iemand in de boeien slaan en ik zag mijn broertje al in een of andere dampige gevangenis zitten, met ene Papillon als medegevangene. Toch wel een beetje ver voor een wekelijks bezoekje.

Opeens spraken we nog maar twee woorden Spaans; ‘no entiendo, no entiendo’. “Ik begrijp het niet!” En je gewoon van de domme houden, was ook hier de beste remedie en tot onze grote opluchting mochten we uiteindelijk toch doorrijden.

Volgens mij hangt het mes nog steeds aan zijn riem, maar of dat nu – na 9/11 – nog wel zo verstandig is?

Naar het begin van SOFA e-zine.

HET MOMENT VOOR DE VOLGENDE SOFA:

Door: Korina

Miskoop!

Wat is je grootste miskoop ooit?
Mail je reactie naar korina@vaart.net.
Ze zullen anoniem geplaatst worden.

Naar het begin van SOFA e-zine.

HUISHOUDMAND:

Door: Korina
M.m.v.Sybren

Onbreekbare bloemenvaas

Handig met huisdieren of kinderen in de buurt, een onbreekbare bloemenvaas.

Deze Dipvase lijkt van keramiek, maar is van vinyl, kan dus tegen een stootje. Leuk is, dat je door de grote en kleine openingen steeds wisselende bloemenlandschappen kunt samenstellen.
Ontwerper Robert Bronwasser van Smool maakte de Dipvase in wit en zwart: EUR 35.20
wit met oranje binnenkant en zwart met groene binnenkant: EUR 44.00

Zie ook www.interiortools.com

Naar het begin van SOFA e-zine.

LANGS HET WATER:

Door: Nicolette

Jachtseizoen

Zoals jullie weten, ben ik met " Kleine Gastjes" gestopt te schrijven. Nu vroeg ik me af of jullie het op prijs stellen, dat ik een andere rubriek ga schrijven. Ik dacht aan dingen die ik " langs het water" tegenkom. Dat kunnen ontmoetingen zijn met wildvreemde mensen, dingen die ik zie gebeuren, dingen in de natuur.
Als voorbeeld zal ik direct een column schrijven om te zien of jullie het iets vinden.
Groetjes Nicolette.


Het motregent vandaag al de hele dag. Mijn man is dan al behoorlijk nat van de regen en het boenen. Hij loopt door het gangboord om de luiken en alles wat er bij komt schoon te spoelen van de lading split, die niet alleen split maar ook stof mee geeft.

Ik zit in de stuurhut en geniet van de rust in het natuurgebied aan het Mittellandkanaal in de buurt van Wolfsburg. Het is 1 oktober en dat zegt mij dat het JACHTSEIZOEN geopend is. Ik denk er met huivering aan. Maar blijkbaar moet de natuur op deze manier geholpen worden in stand te blijven. En ja hoor, aan bakboord zie ik vijf jagers ieder op een afstand van zo'n 20 meter van elkaar af staan. Ze dragen camouflage kleding en (hoe laf ik het ook vind) een muts met een fel rode rand, zodat ze elkaar herkennen.

Gelukkig wordt er niet geschoten, dus er zal wel geen wild in de buurt zijn. Tien minuten verderop schrik ik van iets in het water, dat naar ons schip zwemt en regelrecht op mijn man af gaat. Ik denk eerst aan een wel heel grote rat. Nee, zo groot kan die niet zijn, dus zal het een hond zijn. Dan kijk ik naar de wal om het baasje of vrouwtje van de 'hond' te ontdekken. Nu schrik ik nog meer. Ik zie zeker 15 wilde zwijnen naar ons schip toe zwemmen.

Ik roep naar mijn man, die gelijk denkt: "Wat heeft ze nu weer?" Maar ook hij hoort een hoop herrie en springt van schrik op de luiken. Gelukkig kwamen ze niet aan boord. Snel waren ze het bos in gevlucht. Gelukkig! Aan de andere kant van de jagers en ik heb nooit geweten dat zwijnen zo goed en snel konden zwemmen! Maar zijn 'Zwijnen op de vlucht' echt gevaarlijk?

Naar het begin van SOFA e-zine.

UITGAANSTIPS:

Door: Sybren

Sinterklaasintocht - Rotterdam

[Helaas te laat door de verlate SOFA ] Net als vorig jaar meerden Sinterklaas en zijn pieten met de pakjesboot aan op het Leuvehoofd, waar ze verwelkomd werden door duizenden kinderen én burgemeester Opstelten. In een feestelijke optocht reed Sinterklaas vervolgens op zijn paard over de Coolsingel naar het stadhuis. Onderweg trad de pietenband op, werd warme chocolademelk uitgedeeld en waren overal spelletjes te doen. Bekijk de foto's op: www.sinterklaasintocht.nl

Naar het begin van SOFA e-zine.

BOEKENWURM:

Door: Lilian

Een roman over Palestina

Weerzien met Ramallah
Moeried Barghoeti


De Palestijnse dichter Moeried Barghoeti keert na dertig jaar ballingschap terug naar zijn geboortedorp nabij Ramallah. Hij vraagt zich af, wie de man is, die terugkeert naar Palestina en hoe zijn land veranderd is.
Het boek geeft een tragisch inzicht in het leven van die miljoenen Palestijnen, die na de bezetting van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever in 1967 door Israël gevlucht zijn van hun geboortegrond, en leven in vluchtelingenkampen of zwerven over de hele wereld, waarbij zij vaak als tweederangsburgers behandeld worden.
Ons – vaak eenzijdige - beeld van de Palestijnen is die van fanatieke zelfmoordenaars en zeker na 11 september wordt ‘elke Arabier’ als een terrorist beschouwd, maar zij zijn in de eerste plaats gewoon vaders, moeders, zonen en dochters.

Alhoewel het boek moeilijk leest, bevat het soms schitterende zinnen: “De zilveren breipennen bewegen zich tussen hun vingers als twee vrolijke, verliefde vogels die vluchtige kusjes uitwisselen. Twee pennen, die een prachtige gekleurde draad achter zich aan trekken. Ze proberen te ontsnappen, maar vinden slechts hun toevlucht in een fraaie trui………”

ISBN 9054600705

Naar het begin van SOFA e-zine.

HUISHOUDMAND:

Door: Korina
M.m.v.Sybren

Marjolein Bastin

Het servies Wildflowers van Marjolein Bastin is bestrooid met wilde bloemen. De madeliefjes, pepermunttakjes, viooltjes en wilde frambozen zijn door de bekende Libelle illustratrice tot in elk detail bestudeerd. Het uitgebreide porseleinen servies is vaatwasmachine, oven en magnetron bestendig.

Een ontbijtbord kost EUR 6.49
Het dinerbord EUR 8.00
Een klein kommetje EUR 5.00
De kop en schotel EUR 8.00

www.marjoleinbastin.nl

Naar het begin van SOFA e-zine.

KOMKOMMERTIJD:

Door: Lilian
M.m.v.een mailmaatje

Wat is vreemd...???

Tegen een Lilliputter zeggen: Ik houd je op de hoogte
Een bamihap uit de Chinese muur proberen te halen.
Inwoners van Litouwen Lee Towers noemen.
Hutu's die geen GSM gebruiken, omdat er te veel toetsies opzitten.
Bij een afrekening in het criminele circuit vragen om een bonnetje.

Een schizofreen vragen wie hij wel niet denkt dat ie is!!!!!

Aan de vleugels van een kraanvogel draaien en wachten tot er warm water uitkomt.
Even iets kortsluiten met een elektricien.
Een sluipschutter die tegen zijn vrouw zegt: 'ik heb je gemist vandaag,schat'.
Een blondje in een SMART.

Voor een dichte deur staan van de open dag van een gesloten inrichting!!!!
Een blinde die te diep in het glaasje heeft gekeken.
De cursus lassen voor beginners die is afgelast.
Een restaurant voor het gerecht slepen.
Een verdachte die niet zit en terecht staat.

Aan een schaap dat aan de bar zit vragen of hij lam is.
Een ober die een steakje laat vallen.
Een schizofreen die een eenmanszaak wil beginnen.
Een brandbier met een watermerk.
Een zwembad in Bagdad een golfslagbad noemen.

Kuipstoeltjes in de Arena.
Een groep voetbalsupporters in een trein rijtuig noemen.
In Oss vragen waar die tovenaar woont.
Honing met een bijsmaak.
De paus in een rolstoel een geestelijk gehandicapte noemen.

Een manke die te hard van stapel loopt.
Een cardioloog die zegt: hier klopt iets niet.
Iemand na een allergietest vragen of ie al uitslag heeft.
Tegen een houthakker roepen: en nou kappen.

Een spuitjunk die om een bijdrage voor de armen vraagt.
Een voetballer zonder doel in zijn leven.
Een geheim vertellen in een kamer met klik-laminaat.
Een anorexia-patient met mee-eters.
Een timmerman met plankenkoorts.

Een astma-patient een adembenemend verhaal vertellen.
Tijdens een ballonvaart door de mand vallen.
In een Duitse schoenenwinkel zeggen dat je maat 40-45 nodig hebt.
Een bloed-mooie vrouw met hersens een miss-verstand noemen.
Bij karate een vrije trap geven.

Met een brillenkoker teruggaan naar de opticien, omdat je bril niet gaar wordt.
Een exporteur die niks uitvoert.
Een vogel die in de nesten zit.
Een cavia die hamstert.

Een piloot van de KLM begroeten met Hi Jack.
Tegen een piloot van de KLM zeggen dat hij eruit vliegt.
Een dief die het niet pikt.
In het vliegtuig geen eten krijgen omdat de cock pit.

Tegen Assepoester zeggen dat ze haar muil moet houden.
Tegen een astronaut zeggen: loop naar de maan!
Een telefoon die in het ziekenhuis wordt opgenomen.
Aan een verloskundige vragen of haar werk bevalt

Naar het begin van SOFA e-zine.

OP DE HAK:

Door: Peter
M.m.v. Johnny

Diverse moppen

De Marokkaan en de zaklamp


Op een dag rijdt een Marokkaan een stopbord voorbij zonder te stoppen... Een motoragent rijdt er achteraan en laat de Marokkaan stoppen...
Agent: "Pas en rijbewijs alstublieft!"
Marokkaan: "Waarom?"

Agent: "Omdat je niet gestopt bent voor een stopbord. Pas en rijbewijs!"
Marokkaan: "Maar ik heb toch vertraagd en er kwam niemand aan..."
Agent: "Je moest volledig stoppen en dat heb je niet gedaan. PAS EN RIJBEWIJS!"
Marokkaan: "Wat is het verschil?"
Agent: "Het verschil is dat je volledig tot stilstand moet komen. Pas en rijbewijs NU!!!"
Marokkaan: "Je krijgt mijn pas en rijbewijs als je me het verschil tussen vertragen en stoppen kunt laten zien!!"
Agent: "Stap eens uit uw auto."
Terwijl de Marokkaan uitstapt, neemt de agent zijn metalen zaklamp en slaat daarmee de Marokkaan op de grond. Zelfs als de Marokkaan op de grond ligt, slaat de agent nog enkele minuten door, waarna de agent vraagt: "Zal ik stoppen of vertragen?"

De rijke kakdame


Komt een rijke kakdame bij de dokter nadat ze gestoken was door een wesp.
Vraagt de dokter: "Waar bent u gestoken mevrouw?"
"Oh dokter, dat kan ik u niet zeggen, want dan schaam ik me zo."
"Maar ik moet het toch echt weten hoor, anders kan ik u niet helpen."
"Nee dokter, als andere mensen dit weten dan word ik uitgelachen en schaam ik me dood."

"Luister", zegt de dokter, "ik heb een geheimhoudingsplicht, dus ik zal echt tegen niemand zeggen waar u gestoken bent."

"Oké dan, zegt de vrouw: ...... bij de Aldi."

Naar het begin van SOFA e-zine.

VOLGENDE SOFA:

Machinekamer

Wat heb je met de machinekamer?
Poets je jezelf een ongeluk aan dat stuk ijzeren liefde?
Daal je alleen af in de vetkuil, als het hoognodig is?
Heb je wel eens overwogen om de salontafel in de machinekamer te zetten?
En hoe zit het eigenlijk met de gasolie?

Het volgende SOFA e-zine verschijnt rond 24 Nov 2005

Naar het begin van SOFA e-zine.

ABONNEMENT:

U kunt zich gratis abonneren op e-zine SOFA door een e-mail te sturen naar: majordomo@vaart.nl
met de tekst: subscribe vaart-sofa

Naar het begin van SOFA e-zine.

COLOFON:

E-zine SOFA is een onafhankelijk E-zine dat op vrijwillige basis gemaakt wordt door:


Henriette
Ingrid
Lilian
Korina
Peter
Petra
KAREF
Jeanine

E-zine SOFA kan niet zonder de steun van zijn lieve lezers die altijd weer stukjes mailen voor zijn rubrieken.

De redactie is via e-mail te bereiken op dit adres.


VASTE RUBRIEKEN MET LEZERSBIJDRAGEN


BOEKENWURM, is de boekenrubriek van Lilian. Zij zoekt voor deze rubriek stukjes waarin jij één of meerdere boek(en) beschrijft, waarop je anderen wilt attenderen.
Ook reacties op eerder behandelde boeken zijn van harte welkom.
Een bijdrage mail je naar Lilian.

SOFA PANEL, Wordt verzorgd door Ingrid. Ben jij actief varend, lees je niet mee op de mailinglist 'vaart-familie' en vind je het leuk om 15 minuten per 14 dagen aan het invullen van de panel vragen te besteden?
Dan kun je je opgeven bij Ingrid.

WHAT'S IN A NAME, is de rubriek over scheepsnamen. Jeanine is voor deze rubriek altijd op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun scheepsnaam.
Opgeven kun je bij Jeanine.

HUISHOUDMAND, Korina is driftig op zoek naar allerhande, praktische huishoudtips!
Heb jij besparingstips, schoonmaaktips of persoonlijke ervaringen met nieuwe producten, die op de
markt komen?
Dan word je verzocht die te mailen naar Korina.

IN HET NIEUWS: Welk nieuwsbericht maakte de afgelopen weken de meeste indruk? Petra verzamelt deze nieuwsberichten graag.
Kleine of grote indrukwekkende nieuwsberichten kunnen gemailed worden aan Petra.


OVERIGE RUBRIEKEN MET LEZERSBIJDRAGEN:


REACTIES: Reacties op een artikel uit het E-zine SOFA
KOMKOMMERTIPS: Ellenlange melige lijsten of lange moppen
OP DE HAK: Moppen
TECHIES: Computervragen
RECEPT: Snel klaar recepten

Bijdragen voor de 'overige rubrieken met lezersbijdragen' kunnen gemailed worden naar E-zine SOFA

Naar het begin van SOFA e-zine.

Contact:

Ook een reactie? Mail naar Henriette. of maak gebruik van het formulier:

Je naam (scheepsnaam) - altijd invullen:

Je e-mail-adres - altijd invullen:

Je reactie:

     

Verder nog wat te vragen?
Mail dan naar: SOFA


Naar het begin van SOFA e-zine.

index